SÄPO İSVEÇ’E KARŞI İSLAMİ TEHDİDİN ARTIĞINI SÖYLÜYOR

İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı (SÄPO) 2018 yılına yönelik yayınladığı yıllık raporunda ülkeye yönelik tehditlerin arttığı kanısını taşıyor. “İsveç’e yönelik tehdit eskiye oranla çok fazla artmış durumda fakat güvenlik konusunda eksikliklerimiz mevcuttur” görüşünü dile getiriyor İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı (SÄPO) Başkanı Klas Friberg. En büyük tehdit olarak da İslami örgütlere işaret ediyor.

SÄPO İSVEÇ’E KARŞI İSLAMİ TEHDİDİN ARTIĞINI SÖYLÜYOR
SÄPO İSVEÇ’E KARŞI İSLAMİ TEHDİDİN ARTIĞINI SÖYLÜYOR Admin
Bu içerik 1968 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı (SÄPO) Başkanı Klas Friberg, “Son yıllarda görüyoruz ki, Rusya bu alanda büyük bir gelişme ve beceri kaydetti. Arka planda başka ülkeleri gizli bir biçimde etkiliyor” görüşünü savunuyor.

İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı 2018 yılına yönelik yayınladığı yıllık raporunda aşırı şiddet yanlısı çevrelerin İsveç İçin büyük bir sorun oluşturduğu ileri sürülüyor. Ayrıca Rusya’nın çeşitli biçimlerde ajanlık çalışmalarının da büyük bir tehdit sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor, deniliyor.

SÄPO’nun yıllık raporunda büyük bir oran Radikal İslami tehdite ayrılmış. Bu çevrelerin İsveç için en önemli tehdit unsuru konumlarını korudukları ifade ediliyor.

Raporda, “Aynı zamanda beyaz güç çevresinden ve onlarla bağlantılı bağımsız çevrelerden uzun vadeli tehdit durumu var. Dolaysıyla bu çevreler sistemli olarak şiddeti, baskı ve tehdidi demokratik sistemimizi ortadan kaldırmak için mücadele ediyorlar” deniliyor.

İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı (SÄPO) Başkanı Klas Friberg, “Demokrasimize yönelik uzun vadeli tehdidi gölgeleyen saldırılara da mercek altında tutuyoruz” görüşünü dile getiriyor.

İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı (SÄPO)’na göre İsveç’te yabancı düşmanlığı artıyor. Yabancı düşmanı gruplar bu konuda birbirlerine daha da yakınlaşıyorlar.

İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı (SÄPO)’na göre İsveç için yedi önemli tehdit var:

  1. Yetkililerin güvenlik koruması teknolojik gelişmeler kadar hızlı gelişmediği için, Güvenlik Koruma faaliyetlerindeki güvenlik açıkları arttı.
  2. Säpo, modern teknolojinin yardımıyla siyasi etki, propaganda ve tehditlere karşı politika yürütmesi kolaydır. Bu, siyasi tartışmayı manipülasyona karşı daha savunmasız hale getirir.
  3. Uluslararası ilişkilerde daha az öngörülebilirlik-ve daha kararsız bir uluslararası sistem. Bunun nedeni, ABD'nin ”savaş sonrası uluslararası dünya düzenini korumak için değişen yeteneği ve niyeti”, aynı zamanda diğer ülkeler ise ”pozisyonlarını güçlendirmeye”çalışıyorlar.
  4. Rusya, diğer şeylerin yanı sıra, sanal saldırılara devam ediyor ve etkilemeye çalışıyor. Säpo," daha fazla uyanıklılık gereklidir " diyor.
  5. Çin tehditi artıyor. Çin, küresel bir süper güç olarak konumunu güçlendiriyor ve siber saldırılar yoluyla ve şirketleri satın alarak" ekonomik faydalar elde etmek için çalışıyor.
  6. Radikal İslamcılardan gelen terör tehdit var. Bir yıl önce olduğu gibi aynı seviyede ve 2019'da bunun sürmesi bekleniyor. Hilafetin düşmesi nedeniyle sempatizanların sayısı azalacak-ancak aynı zamanda İsveç'te her zamankinden daha fazla şiddet yanlısı İslamcı sayısı artacak.
  7. -Radikal milliyetçilik artıyor. Beyaz güç – çevresi ve bu çevreye yakın olanlar yabancı düşmanlığı konusunda birbirlerine yaklaşıyorlar. Säpo, “Yabancı düşmanlığı amaçlı suçlarda artış meydana gelebilir” kanısını taşıyor.
İsveç Ulusal İstihbarat Teşkilatı SÄPO Yıllık Rapor tehdit İslami Örgütler Rusya aşırı milliyetçilik
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ