İSVEÇ’TE YILDIRIM DÜŞMELERİ KORKUTTU

İsveç’te yaz mevsimin alışılmış yağmurlu günlerinin getirdiği gök gürlemeli, yıldırım düşmeleri her zaman korkutucu durum yaratmıştır. Dün gece çeşitli yerlere düşen yıldırımlar hem evlere hem de hayvanlara zarar verdi. Uppsala bölgesindeki Vaksala’da bir ahıra isbet eden yıldırım içerideki atların yanmasına neden oldu.

İSVEÇ’TE YILDIRIM DÜŞMELERİ KORKUTTU
İSVEÇ’TE YILDIRIM DÜŞMELERİ KORKUTTU Admin
Bu içerik 1224 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Yağmurlu yaz günleri beraberinde gök gürültülü, yıldırımlı anları belleklere yerleştirirken aynı zamanda da tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Dün gece Uppsala bölgesindeki Vaksala’da bir ahıra isbet eden yıldırım içeideki atların yanmasına neden olurken çıkan yangın itfaiyece güçlükle söndürüldü.

Aynı şekilde Västmanland ve Doğu Dalarna bölgelerinde de düşen yıldırımlar vilaların itfaiyenin yoğun çabalarıyla kısmen yanmasına neden oldu. Kyrkby, Norrberg, Mårdshyttan, Lindesberg gibi yerleşim bölgelerinde de yıldırımlar ev ve villalara zarar verdi.

İsveç Metoroloji Kurumu kendi internet sayfasında, “Sıcak hava güney İsveç üzerinden iç kesimlere doğru ilerledi. Orada soğuk hava ile karşılaşan sıcak hava yağmur ve fırtınaya yol açtı. Götaland üzerinde gök gürültülü ve yıldırımlı anlar yaşandı. Kuzey doğru ilerlemesine devam eden kötü hava Doğu Sveland üzerinde etkili olurken aynı zamanda Güney Norrland üzerine de yayıldı” deniliyor.

                                                            Çarşamba günü Malmö

İsveç yağmur Uppsala yıldırım yangın Vaksala gök gürlemesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ