TRUMP POLEMİĞİ TIRMANDIRIYOR

İsveç’te karıştığı bir olaydan dolayı tutuklu bulunan Amerikalı rock sanatçısı Asap Rocky için devreye giren ABD Başkanı Donald Trump’a İsveç’te mahkemelerin bağımsız olduğunu hatırlatan Başbakan Stefan Löfven arasında polemik sürüyor.

TRUMP POLEMİĞİ TIRMANDIRIYOR
TRUMP POLEMİĞİ TIRMANDIRIYOR Admin
Bu içerik 941 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

ABD Başkanı Trump İsveç Başbakanı Stefan Löfven’e yönelik, “Büyük hayal kırıklığına uğradım” türünden açıklama yaparak Löfven’in ABD’li sanatçının serbest kalması için hiç bir tepki göstermediğinden yakındı.

İsveç Postası’nın daha önce yazdığı gibi Trump, İsveç Başbakanı Löfven’den sanatçı için kişisel kefil olmasını istemişti. Bu isteğe Löfven, “Ne ben ne de hükümetim savcılar ve yargıçlar üzerinde baskı yapması söz konusu değildir. İsveç’te mahkemeler bağımsızdır” diye bu isteği geri çevirmişti.

Trump en son yaptığı açıklamada, “Oldukça fazla hayal kırıklığına uğradım. Stefan Löfven geri tepkiyi göstermedi. İsveç, bizim Afrikalı Amerikalılarımıza sahip çıkmadı. Asap’ın karıştığı filmleri gördüm. O, takip edilerek kavgacılar tarafından rahatsız edildi. Amerikalılara “adaletli” davranın” ifadelerini kullanıyor.

Bu durum karşısında Başbakan Stefan Löfven yorum yapmazken basın sözcüsü Mikail Lindström, “Başbakanın yorum yapmasını gerektirecek bir durum yok. O, gerekeni daha önce söyledi. Hükümetin yargıya müdahalesi söz konusu olamaz. İsveç’te herkes kanun önünde eşittir ve kimse kanunların üzerinde olamaz. Bu durum ‘Beyaz Saray’a bildirildi. Şimdi adaletin işlemesine izin verin. Başka söyleyecek söz yok” açıklamasını yaptı.

Donald Trump daha sonra attığı Twitter’de, “ASAP’a özgürlüğünü verin. Biz, İsveç için çok şey yapıyoruz. Bu tek taraflı gibi görünüyor. İsveç kendi kriminel sorunlarına odaklanması gerekiyor” diye yazdı.

Aynı biçimde Dışişleri Bakanı Margot Wallström’de yorum yapmazken Amerika üzerinde çalışan uzmanlar Başkan Trump’ın bu davranışının “normal olmadığı” yönünde açıklamalar yapıyorlar.

ABD Donald Trump İsveç Asap Rocky mahkeme tutuklu Margot Wallström
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ