DÜNYADAKİ CAZ DUAYENEMİZ MUVAFFAK FALAY’A ANLAMLI ÖDÜL

1956’dan beri dünyanın ünlü caz müzisyenleriyle çalışan, caz müzisyeni trompet sanatçısı Muvaffak Falay, Türkiye Yaşlılık Konseyi (Türyak) tarafından “Örnek Kıdemli Vatandaş” seçildi.

DÜNYADAKİ CAZ DUAYENEMİZ MUVAFFAK FALAY’A ANLAMLI ÖDÜL
DÜNYADAKİ CAZ DUAYENEMİZ MUVAFFAK FALAY’A ANLAMLI ÖDÜL Admin
Bu içerik 1602 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Duayen cazcımız Türkiye ve dünyada ‘’Mafi’’ olarak anılmaktadır. Konservatuvarı bitirdikten sonra 1956’da aldığı davet üzerine Avrupa’da çalışmaya başlayan Muvaffak Falay, Köln Radyosu Büyük Caz Orkestrası’na katıldı. Caz tarihinin en iyi büyük orkestraları arasında sayılan Kenny Clarke-Francy Boland büyük orkestrasıyla da çalışan Muvaffak Falay, bu grubun ‘’Jazz is Universal’’ adlı albümündeki sololarıyla büyük ün yaptı. Muvaffak Falay’ın Türk olması nedeniyle bu albümün kapağına Türk bayrağı kondu.

Caz tarihinin en önemli müzisyenlerinden sayılan trompet sanatçısı Dizzy Gillespie, Mafi Falay’a hayranlığını Amerikan dergilerine ‘’Miles Daviz ve Roy Eldridge ayarında bir Türk trompetçisi’’  diye yazdı. 1964’den beri İsveç’te yaşayan Mafi Falay, bu ülkede çok sayıda ödül kazandı. Kendisini dünyada her zaman Türk olarak tanıtmış olan Mafi Falay, Türkiye Yaşlılık Konseyi tarafından Örnek Kıdemli Vatandaş seçilerek hatırlanılmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti..

30 Ağustos’ta 90 yaşına giren Mafi Falay, İsveç’teki dost çevresine; ‘’Burada ölmek istemiyorum’’ diyerek,  yaşamının ülkesinde noktalanması yolundaki isteğini dile getirmekte.

Muvaffak Falay caz trompet Örnek Kıdemli Vatandaş Ödül Mafi Falay
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ