STOCKHOLM’DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 81’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armızdan ayrılışının 81’nci yıldönümü yurtdışında da türlü tören ve etkinliklerle anıldı.

STOCKHOLM’DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 81’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
STOCKHOLM’DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 81’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI Admin
Bu içerik 1374 kez okundu.

 İSVEÇ POSTASI

İsveç Atatürkçü Düşünce Derneğ ile İsveç -Türk Düşünce ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri bir program çerçevesinde Cumartesi günü ABF’te gerçekleştirilen tören ve etkinlikle Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı.

Etkinlik “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” adıyla gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve Ulusal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Etkinlikte ilk konuşmayı İsveç – ADD Başkanı Mustafa Sönmez yaptı.

                                                      İsveç - ADD Başkanı Mustafa Sönmez

Sönmez, konuşmasında Atatürk ve devlet adamı konusunu kısaca anlattı. Atatürk ve İsmet İnönü’den sonra ülkemizin en büyük sıkıntısının “devlet adamlığı” sorunu olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde ya da dünya genelinde son yüzyıldır en çok gereksinim duyduğunuz şey ne deseler; hiç duraksamadan “Devet adamı ve adamlığı” derim. Dilimize pelesenk ettiğimiz bir darb-ı meselimiz vardır: “Makam sahibi olmuşsun ama adam olamamışsın” deriz. Bu nedenle devlet adamı olmak, devlet adamlığı yapmak günümüzün en büyük sorunudur.

Mustafa Kemal, Türk bağımsızlık savaşının askeri lideri olduğu kadar, siyasi bir lider, devlet adamıdır ve sadece bizim gözümüzde değil, dünya kamuoyunca da ‘Çağdaş Türk Devleti'nin Kurucusu’dur. Gönlümüzde böylece kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

                                               CHP İsveç Birliğ Başkanı Hakan Güner          

İkinci konuşmacı olarak CHP İsveç Birliği Başkanı Hakan Güner’e söz verildi. Güner, Ulusal Egemenlik kavramı üzerinde durarak ulus, uluslaşma ve millet olma olgularını işledi.



BÜYÜKELÇİLİKTE ANMA

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ölümün 81’inci yıldönümü Büyükelçilikte düzenlenen bir törenle anıldı. Törene elçilik çalışanları ve sınırlı bir halk topluluğu katıldı. Büyükelçi Emre Yunt kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi:

                                                             Büyükelçi Emre Yunt

“Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümü münasebetiyle bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı, cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Atatürk’ü hürmetle anıyor, en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının işaret ettikleri ve hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere doğru mücadelemizi sonsuza dek sürdüreceğiz. Türkiye milli birlik ve beraberliğini her geçen gün daha da perçinliyerek geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyecektir. Bizler de bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için yoğun çaba içerisinde olmaya devam edeceğiz. Büyük önder Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ve en büyük eserim diye nitelendirdiği cumhuriyetimizi daha ileriye götürmek ayrıca gazi ve şehitlerimizin uğruna can verdikleri bu cennet vatanımızı daha da yüceltmek boynumuzun borcudur. Bu vesile ile Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyor, tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhları şad olsun...”

                                                       Askeri Ateşe Metin Demirkan 

Saat 09:05 gece bir dakikalık saygı duruşu ve arkasından ulusal marşımız okundu. Marşımızın okunmasından sonra askeri ateşe Metin Demirkan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay” ilimizi Türkiye’ye katmak için verdiği mücadeleyi yıllara göre sıralayarak anlattı.

Stockholm 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk anma Büyükelçi Emre Yunt Büyükelçilik İsveç-ADD İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği CHP İsveç Birliği Hakan Güner Mustafa Sönmez
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Nilüfer özkan     2019-11-10 Çok güzel bir toplantı oldu ATAMIZ yüreğimizde sonsuza kadar yaşıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ