İSVEÇ’TE UYUŞTURUCUDAN ÖLENLER DÖRDE KATLADI

İsveç’te uyuşturucu bağımlılığı Avrupa Uyuşturucu Büroso’nun raporuna göre Avrupa ortalamasının dört kat üzerine çıktı. Daha önce Estonya kötü durumdaydı. Uyuşturucu bağımlıları Avrupa ortalamasına göre milyonda 22,3 kişi olarak kabul ediliyor. İsveç’te bu oran 81 kişiye çıkmış durumda bu da Avrupa ortalamasının dört katı demektir.

İSVEÇ’TE UYUŞTURUCUDAN ÖLENLER DÖRDE KATLADI
İSVEÇ’TE UYUŞTURUCUDAN ÖLENLER DÖRDE KATLADI Admin
Bu içerik 1199 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Avrupa Uyuşturucu Bürosu açıkladığı istatistik bilgilerde İsveç’te uyuşturucu bağımlılığının kaygı verici boyutlarda arttığına işaret ediyor. İsveç, Avrupa ülkeleri arasında uyuşturucu kullanıma bağlı ölümlerde yüksek oranı koruyordu. Son yıllarda en kötü durumla Estonya karşı karşıya bulunuyordu. Avrupa Uyuşturucu Bürosu son açıkladığı raporda İsveç’teki durumun çok kötüleştiğini ve milyon başına ölen bağımlıların 81 kişiye ulaştığı belirtiliyor.

İsveç Ulusal Halk Sağlığı Kurumu’ndan bölümünden Mimmi Erikson Tinghög, “ölüm oranının neden bu kadar yüksek olduğuna dair basit bir açıklama yapmak olanaklı değil. İsveç, uzun bir süre boyunca, ölüme karşı en etkili önlemlerden biri olan uyuşturucu destekli tedaviye ve aşırı dozları ortadan kaldıran Naloxone ilacını önlem olarak kullanıyordu” görüşünü ifade ediyor.

İsveç Televizyonu SVT’nin haberine göre Avrupa Uyuşturucu Bürosu’nun raporuna karşın Mimmi Eriksson Tinghög, İsveç ile diğer ülkeleri karşılaştırmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını savunuyor. Ve ekliyor, “Diğer ülkelerde ne kadar eksik raporlama olduğunu bilmiyoruz. Ölüm oranları, ölen kişinin otopsilerinin ne sıklıkla yapıldığından, hangi maddelerin arandığından ve nasıl rapor edildiğine bağlıdır. İsveç bunu çok yüksek derecede yapıyor” diyor.

İsveç'in ölü sayısı şu anda Avrupa'da en kötü durumda olsa da, ölümlerin sayısı hem 2018 hem de 2019'da azaldığı görülüyor. Mimmi Eriksson Tinghög'e göre bunun nedeni, Estonya gibi İsveç'in de, tehlikeli fentanil benzeri maddeleri piyasadan çıkarmak için çok çalışmış olması ve şimdi uyuşturucu kullanıcıları ve yakınları için Naloxone dağıtımı yapmaya başlamış olmasıdır, görüşü ileri sürülüyor.

Mimmi Eriksson Tinghög, Uyuşturucu Ceza Kanunu'nun yanı sıra kurumun kendi uyuşturucuyu kullanma yasağını da araştırmak istediklerini belirterek, “Bu, hiçbir zaman tam olarak değerlendirilmemiş bir mevzuattır. Kendi kullanımımızın kriminalize edilmesinin uyuşturucu kullanımı ve zararları açısından nelere yol açtığı konusunda daha iyi bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Bugün nasıl göründüğünü bilmiyoruz” yorumunu yağıyor.

İsveç uyuşturucu Avrupa Uyuşturucu Bürosu ölüm Estonya İsveç Ulusal Halk Sağlığı Kurumu Mimmi Eriksson Tinghög Naloxone aşırı doz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ