2020 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ AMERİKALI ŞAİRE VERİLDİ

2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Amerikalı şair Louise Glück'e oldu

2020 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ AMERİKALI ŞAİRE VERİLDİ
2020 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ AMERİKALI ŞAİRE VERİLDİ Admin
Bu içerik 678 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveçli akademi üyeleri 2020 yılı Nobel Edebiyat Ödülü'ne Amerikalı şair Louise Glück'ü layık gördü. Louise Glück Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen edebiyatçılar arasında bulunmuyordu. Edebiyat çevreleri için sürpriz oldu

İsveç Akademisi, Glück’e ödülü bireysel varoluşu evrensel kılan kusursuz şiirsel sesi nedeniyle verdi. Louise Glück, şiir alanında duygusal yoğunluk içermesiyle, tarih ya da doğadan yararlanmasıyla biliniyor.

New York doğumlu olan 77 yaşındaki Louise Glück kariyeri boyunca aralarında Pulitzer ve Bollingen ödülünün de olduğu birçok ödülün sahibi oldu. Glück’ün en önemli yapıtları arasında “The Wild Iris Vahşi İris” ve “The Triumph of Achilles -Aşil’in Zaferi” yer alıyor.

Louise Glück’ün Türkiye’de “Seçme Şiirler”, adıyla 1994 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından basılmıştı. O tarihten sonra Türkçeye şiirleri çevrilmedi.

Louise Glück, toplamda on iki şiir kitabı ve şiir üzerine birkaç cilt makale yayınladı ve bunların tümü, netlik kazanma arzusuyla karakterize edildi.

2020 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi olan Glück’ün toplamda üç kitabi İsveççeye çevrildi. Bunlar, Averno (2017), Ararat (2019) ve Vild iris (2020).

İsveç 2020 Nobel Edebiyat Ödülü Amerika şair Louıse Glück İsveç Akademisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ