İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ KORONA BİLANÇOSU 9 ÖLÜ

İsveç’te tekrar artmaya başlayan koronavirüsü bugünkü duruma göre 2 128 yeni vaka artışıla 117 913 olurken ölü sayısında 9 artışla 5 927’ye ulaştı. Hastanelerde de 2 686 tedavi altında ve bunlardan 56 kişi yoğun bakım ünitelerinde tedavi görüyor.

İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ KORONA BİLANÇOSU 9 ÖLÜ
İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ KORONA BİLANÇOSU 9 ÖLÜ Admin
Bu içerik 586 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Ulusal Halk Sağlığı Kurumu bugünkü basın toplantısında koronavirüsünündeki artışın sürdüğü açıklanırken ad koymakta zorlandıkları görüldü. İkinci dalga ya da başka bir adla adlandırmanın zor olduğu belirtildi. İsveç’te özellikle 24 bölgeden 17’sinde artışlar gözlemneiyor.

Başkent Stockholm iki milyonun üzerine nüfusuyla yeni vakaların en çok görüldüğü kent olma özelliğini sürdürüyor. Dün 32 516 olan vaka sayısı bugün 399 artışla 32 915 oldu. Ölümlerde de 4 artışla 2 428’e ulaştı.

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri bugünkü basın toplantısında uyarılarına devam ettiler. Şöyle ki, “En ufak bir semptom durumunda evde kalın. Ellerinizi sık sık en az 20 saniye yıkayın. Hapşırma ve öksürmelerinizi dirsek bölümüne yapın. Göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçının. Başkalarından mesafenizi koruyun. Semptomları olmayan kişiler 13 Haziran'dan itibaren İsveç'te özgürce seyahat edebilir. 70 yaş ve üstü kişiler, herkes için geçerli olan genel yönergeler kapsamındadır. Semptomlar tamamen ortadan kalktıktan sonra en az iki gün ve hastalıktan sonra en az yedi gün evde olmalısınız. 1 Ekim'den itibaren: Enfekte olan biriyle yaşayan sağlıklı yetişkinler evde yedi gün kalmalı ve yayılma riskini azaltmak için beş gün sonra test edilmelidir. Yerel öneriler ve düzenlemeler yaşadığınız yerde geçerli olabilir” denildi.

                                    Tehlike geçmedi, sosyal mesafeyi koru!...

Reuters Ajansının haberine göre, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Aşılar Nisan 2021'e kadar AB ülkelerine geniş çapta ulaştırılamayacak. Ayrıca, en iyi ihtimalle ayda 50 milyon aşı teslim etmek mümkün olacaktır” ifadelerini kullanıyor.

İsveç koronavirüs Ulusal Halk Sağlığı Kurumu AB Stockholm Ursula von der Leyen Aşı Nisan 2021
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ