ARABASINDA BİR KİLİSE PARK YERİNDE İÇİNDE PATLAYICI BULUNAN SD POLİTİKACISI TUTUKLANDI

Uppsala’nın kuzey semti Björjklinde bölgesindeki kilisenin bahçesindeki park yerinde arabası içinde patlatıcı bulunan ırkçı İsveç Demokratları Partisi Uppsala politikacısı tutuklandı.

ARABASINDA BİR KİLİSE PARK YERİNDE  İÇİNDE PATLAYICI BULUNAN SD POLİTİKACISI TUTUKLANDI
ARABASINDA BİR KİLİSE PARK YERİNDE  İÇİNDE PATLAYICI BULUNAN SD POLİTİKACISI TUTUKLANDI Admin
Bu içerik 664 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Olay geçen hafta meydana geldi. SD’li kişinin evinde yapılan aramada da patlayıcı madde bulundu. Polis, kişiyi kamu malına zarar vermek için hazırlık yapmakla suçlayarak bugün tutukladı.

İsveç Televizyonu’nun (SVT) haberlerine göre geçen hafta Salı günü Uppsala'nın kuzeyindeki Björklinge Kilisesi'nde yapılan ev aramasıyla ilgili olarak şüpheli bir nesne bulunarak kişi tutuklandı. SVT'nin bildirdiğine göre operasyonla ilgili dört kişi yakalandı. iki kişi daha sonra serbest bırakılırken diğer ikisi tutuklandı.

Uppsala polis sözcüsü Tobias Ahlén-Svalbro ayrıca O sırada Expressen gazetesine, "Bu bir tür şüpheli nesne, şüpheli bir patlayıcı suçlaması" dedi. Expressen'in tanıklarına göre, şüpheli nesne kilise arazisine park edilmiş bir arabada bulundu. Tobias Ahlén-Svalbro, “Başından beri bir şüphe vardı ve bu nedenle sorgulamak için ev araması yaparsınız” dedi.

Tutuklanan iki kişi sırasıyla 25'li ve 40'lı yaşlarda bulunuyor. Gözaltına alınanlardan büyük olanı Uppsala İlçesindeki bir belediyede yaşayan bir SD politikacısı. SD politikacının avukatı Anna Möller, “Hiçbir şey söylemek istemiyorum” diyor.

İsveç Uppsala Björklinge Kilisesi İsveç Demokratları SD politikacı patlayıcı Patlayıcı madde tutuklama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ