İSVEÇ POSTASI
İsveç polisi ülke genel,nde Stockholm polisi il genelinde mafyalaşmış sokak çeteleriyle mücadelesini sürdürüyor. Stockholm’un Märsta, Södertälje, Rinkeby, Husby, Akalla gibi göçmen ağırlıklı semtlerinde yüzün üzerinde kişiyi tutuklamış durumda.
Dün gece saatlerinde Vårby semtinde çete evine yapılan bakında otomatik silahlar, patlayıcılar ele geçirildi. Vårby Çete ağı olarak adlandırılan kriminel grubun ait olduğu eve baskından sonra 20 kişi gözaltına alındı. Daha öncede çete başıyla birlikte 19 üyesi tutuklanmıştı. Polis, çetenin pek çok kriminel olaylara karıştığı, başka çetelerle silahlı çatışmalara girdiğini ve ölümle sonuçlanan olaylara katıldığını belirtiyor.
Vårby Çete lideri, ilkbaharda tanınmış bir rap sanatçısını kaçırdığı, onu aşağıladığı ve ardından olaydan fotoğraf ve klipleri yayınlamaması için milyonlarca kişi üzerinde baskı yapmaya çalışan şüpheli olarak Eylül ayında, - üst düzey pozisyonlara sahip birkaç kişiyle - tutuklandı.
