İSVEÇ’TE YENİ YIL SONRASI 32 369 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

İsveç’te son beş günde 258 kişi koronadan yaşamını yitirirken 32 369 yeni vaka görüldü. Günlük olarak ortalama orana göre değerlendirirsek yaklaşık 52 yaşamını yitirdi ve 6 500 yeni vaka anlamına geliyor.

İSVEÇ’TE YENİ YIL SONRASI 32 369 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ
İSVEÇ’TE YENİ YIL SONRASI 32 369 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ Admin
Bu içerik 943 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Avrupa’nın tüm ülkelerinde korona salgını armaya devam ederek, tehdidin sürdürüyor. Yeni Yıl tatili nedeniyle açıklanmayan rakamlar Halk Sağlığı Kurumu’nun bugün saat 14.00’teki basın toplantısında açıklandı. Bu duruma göre 258 kişi artışla ölü sayısı 8 985 oldu. 32 369 vaka artışıylada genel vaka sayısı 469 748’e ulaştı. Hastanelerde 4 221 kişi tedavi görüyor ve bunlardan 377 tanesi yoğun bakım ünitelerinde bulunuyor.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, “Basın toplantısına küresel gelişmelere bakarak başlıyoruz. Hafta sonu dönemindeyiz ve henüz pek çok veri sisteme tam olarak girmiş değil. Küresel resme gelince, temelde değişmedi. Düşüş gibi görünebilir. Ancak hafta sonu boyunca, çoğu kişi test yaptırmamış olabilir. Genelde baktığımız harita büyük bir değişiklik göstermiyor. Hâlâ birçok ülkede oldukça yaygındır. Bazı istisnalar dışında İzlanda, Norveç ve Finlandiya gibi” dedi.

Tegnell devamla, “İsveç'te, bir indirim gibi görünebilir. Doğru olabilir. Şimdi hafta sonlarından sonra nasıl olduğunu göreceğiz. Skåne'de çok yüksek bir seviyede bulunuyor. Sağlık hizmetleri için büyük bir yük. Stockholm'de durum farklı görünüyor. Biraz daha az test sayısı var, ama muhtemelen şimdi geri dönmeye başlıyor” yorumunu yaptı.

Anders Tegnell, İngiltere’de ortaya çıkan ve kimi Avrupa ülkelerine de sıçrayan virüs mutasyon durumuyla ilgili olarak, “En son Birleşik Krallık'taki yeni varyant hakkında konuştuk. Oradaki enfeksiyonun yayılmasını ele geçiren ve hakim olan yeni bir varyanttır. İsveç'te bunun 13 vakasını keşfettik. Vakalardan birinin seyahat bağlantısı yok, bu vakalarda büyük bir yayılma görmedik. Fakat Hem İngiltere hem de Güney Afrika'dan daha fazla vaka keşfetme olasılığımız çok yüksek” değerlendirmesini yaptı.

Tegnell, “Halk Sağlığı Kurumu olarak aşılama temel hedefimiz, insanların ağır hastalanma ve ölme riskini azaltmaktır. Aynı zamanda yüksek bir bakım yüküdür. Tartışılan bir model, Säbo ve diğer bakım yerlerindeki personelin daha önce aşılanması gerektiğidir, buna karşı hiçbir şey yoktur. Birçoğu önümüzdeki hafta iş yerlerine dönecek. Semptomlar için evde kalmak, ellerinizi yıkamak ve semptomlar için kendinizi test etmek her zamankinden daha önemlidir” dedi.

İsveç koronavirüs İsveç Halk Sağlığı Kurumu Anders Tegnell AB İngiltere Güney Afrika İzlanda Norveç Finlandiya
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ