İSVEÇ POSTASI
Avrupa Birliği’nin Moderne aşısına onay vermesinden sonra ülkelere dağıtımına geçildi. İsveç Aşı Eşgüdüm Koordinatörü Richard Bergström ilk elde 11 bin doz aşının yarın geleceğni duyurdu. İsveç, biontech/Pfizer aşısının 1. Aşamasında 40 kişiyi aiılamış durumda ve henüz 2. Aşamaya geçilmedi. 2. Aşamanın Şubat başlarında yapılması bekleniyor. 3. Aşama için Nisanın ilk haftası hedefleniyor.
İsveç Aşı Eşgüdüm Koordinatörü Richard Bergström basına yaptığı açıklamada, “İsveç'te aşı olmak isteyen herkesin Nisan ortasına kadar aşılanmış olması gerekiyor” dedi. Şimdiye kadar İsveç, Pfizer'den aşı aldı. Ancak Salı günü Moderna'nın ilk teslimatının İsveç'e gelmesi bekleniyor. Norveç ve Danimarka da dozlarını Salı günü alacaklar. Bu İsveç için ilk elde 11 bin doz olarak belirlendi.
Genel toplamda, İsveç, Moderna'dan 3,6 milyon doz için bir anlaşması yaptı. Bu da 1,8 milyon insan için yeterli demektir. Geçen hafta bölgelere 80.000 doz Pfizer aşısı teslim edildi. Bergström, bu hafta Moderna ve Pfizer ile birlikte 100.000 dozun bölgelere gönderilebileceğini tahmin edildiğini söyledi.
İsveç Aşı Eşgüdüm Koordinatörü Richard Bergström, “Daha önce de söylediğimiz gibi sonra bu artacak” dedi.