MÄRTA STENEVİ ÇEVRE PARTİSİ/YEŞİLLERİN YENİ EŞBAŞKANI OLDU

İsabella Lövin Ağustos ayında hem Eşbaşkanlıktan hem de bakanlıktan ayrılacağını açıklamıştı. Çevre Partisi / Yeşillerin bugün yaptıkları olağanüstü kongrede Märta Stenevi yeni Eşbaşkan seçildi. Stevevi, ilk demecinde , “Biraz sade bir dil konuşmak gerekirse % 4 yeterli değil” dedi.

MÄRTA STENEVİ ÇEVRE PARTİSİ/YEŞİLLERİN YENİ EŞBAŞKANI OLDU
MÄRTA STENEVİ ÇEVRE PARTİSİ/YEŞİLLERİN YENİ EŞBAŞKANI OLDU Admin
Bu içerik 692 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Çevre Partisi / Yeşiller ilk kurulduğu 20 Eylül 1991 yılından  bu yana iki başkanla temsil ediliyor. Başkanlar kadın ve erkek olarak seçiliyorlar. Şimdiye kadar 2 dönem eşbaşkanlıktan sonra devam eden olmadı.

Partinin şu anki kadın sözcüsü olan İklim ve Çevre Bakanı Isabella Lövin Ağustos sonunda istifa ettiğini açıkladıktan sonra sekiz kişi eşbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Olağanüstü Kongre'den önce şu adaylar birbirleriyle yariştılar: Annika Hirvonen, Rebecka Le Moine, seçim kurulu önerisi olan Märta Stenevi ve Elin Söderberg. Kongrede yapılan oylamada Stenevi oyların yarısından biraz fazlasını - 265 oydan 142'sini - aldı. Rebecka Le Moine 54, Eli Söderberg 44 ve Annika Hirvonen 25 oy aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Maliye ve Şehircilik Bakanı Per Bolund ile birlikte partiyi yönetmek Märta Stenevi'ye düştü.

Märta Stenevi teşekkür konuşmasını yapmak için kürsüde geldi. İklime, cinsiyet eşitliğine ve milliyetçilikten uzaklaşmanın önemine odaklanan bir konuşma yaptı. Partinin son kamuoyu yoklamalarındaki düşük desteğine de değindi: “Yüzde dört yeterli değil. Yanımızda daha fazla insan bulamazsak dünyayı gereken hızda değiştiremeyiz. Parlamento seçim sınırını aşmakla yetinmemeliyiz. Şimdi okun yaynıı sıkı germeliyiz. Diğer partiler ve ideolojiler sürdürülebilir bir toplum inşa etmeyi başaramadı. Gelecek yeşil olmalı, yoksa hiç geleceğimiz yok” ifadelerini kullandı.

MÄRTA STENEVİ KİMDİR

Anna Märta Viktoria Stenevi, 30 Mart 1976'da Lund’da  Wallin'de doğdu. İsveçli çevreci bir politikacı olarak siyasette atıldı. 31 Ocak 2021'de Çevre Partisi /Yeşillerin Eşbaşkanı seçildi. Mayıs 2019'da partinin genel sekreteriliğine getirildi. Stenevi, daha önce Malmö 2016–2018'de belediye meclis üyesi ve Skåne 2014-2016'da bölge meclis üyesi olarak bulundu. 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Yeşil Parti listesinde yedinci sırada yer aldı.

Märta Stenevi, partinin 2021'deki eşbaşkanlık seçimlerinde adaylarından birisiydi. 19 Eylül 2020'de adaylığını açıkladı ve birçok gözlemci tarafından Isabella Lövin'in yerini almanın büyük favorisi olarak gösterildi. 26 Kasım 2020'de parti seçim kurulu tarafından yeni eşbaşkan olarak önerildi.

Märta Stenevi, eğitimini Lund Üniversitesinde yaptı. Ekonomi alanında mastır diploması aldı.

İsveç Çevre Partisi/Yeşiller Olağanüstü kongre Eşbaşkan Märta Stenevi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ