İSVEÇ’TE BUGÜ KORONADAN 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsveç’te halkın yüzde 42’sine 1.doz ve yüzde 13’üne de 2.doz aşı yapıldı. Aşılama etkisini yavaş yavaş göstermeye başladığını gerek yeni vakalarda gerekse düşük ölünm oranlarında son haftalarda görülebiliyor. Bugün son 24 saatte iki ölüm gerçekleşti ve 3 411 vaka tespit edildi. 3 377 897 kişiye 1.doz, 1 059 917 kişiye de 2.doz aşı yapıldı.

İSVEÇ’TE BUGÜ KORONADAN 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İSVEÇ’TE BUGÜ KORONADAN 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ Admin
Bu içerik 784 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç, Avrupa ülkeleri içerisinde korona vakalarının fazla görüldüğü ülkeler arasında bulunuyor. Kısıtlamalar, çok sıkı olmayan yasaklarla halkın günlük yaşamını sürdürmesi sağlandı. Şimdiye kadar 1 055 173 vaka tespit edilirken 14 351 kişi de yaşamını yitirdi. Yoğun bakım ünitelerinde yatan hasta sayısı her gün düşüş gösteriyor. Bugün itibariyle 273 kişi yoğun bakımda bulunuyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğui Anders Tegnell, bugünkü basın toplantısınında, “Herkese hâlâ bir pandemi içinde olduğumuzu hatırlatarak başlıyorum. Birkaç haftadır düşüş görmemize rağmen hâlâ yüksek enfeksiyon oranlarımız var. Ve sağlık hizmetleri üzerindeki yükü azalttı. Halen yürürlükte olan tavsiye ve kısıtlamaları akılda tutmak önemlidir. Küresel durum, çok yüksek seviyelerde olmasına rağmen yavaş yavaş iyileşmeye başlıyor. Hindistan'da hâlâ çok büyük bir yayılma var, ne yazık ki Güney Yarımküre'deki vaka sayısında bir artış görebiliriz. Pandemi henüz sona ermedi.

Avrupa'da birkaç haftadır hızlı bir düşüş yaşıyoruz. Çoğu Avrupa ülkesinde daha az sayıda vaka var. Yine de birçok uçta yaygın bir bulaşma olmasına rağmen. Geçen yaz olduğumuz seviyelere hiç inmedik.

İsveç yüksek, İsveç'in en yüksekler arasında olduğuna dair birçok tartışma var. Birçok ülke şu anda İsveç'ten önemli ölçüde daha yüksek. Daha çok farklı aşamalarda nerede olduğumuzla ilgili. İsveç'te de 3-4 hafta öncesinden beri olumlu bir gelişme görüyoruz. Keşfedilen yeni vakaların sayısında hızlı bir düşüş görüyoruz.

500'den fazla vakada 100.000 kişi başına 14 günlük bir değere düştük. En yüksek olduğumuz zamandan önemli ölçüde daha düşük, ancak yine de geçen yaz bulunduğumuz seviyelere çıkmak için uzun bir yol.

Hâlâ çok yüksek test seviyelerindeyiz. Azalan vaka sayısı, daha az teste bağlı değildir. Azalan vaka sayısının ardında yatan şey azaltılmış test değildir, ancak aslında bir azalmamız var. İva sayısı da düşüyor. Vakalardaki azalma ile artan aşı teminatının birleşimidir. Ölümlerin sayısı, muhtemelen vakalarda ve aşı teminatında bir azalma dengesidir. Azalan sayıda ölüm görmeyi umuyoruz” dedi.

Sosyal İşler Genel Müdürlüğünden Bölüm Başkanı Thomas Lindén ve İsveç Sivil Savunma ve Acil Durumlar Dairesi danışmanlarından Svante Werger basın toplantısında Anders Tegnell’in verdiği bilgiler ve açıklamalarla örtüşün bilgilendirmelerde bulundular.

İsveç Korona İsveç Halk Sağlığı Kurumu Anders Tegnell Basın Toplantısı Sosyal İşler Genel Müdürlüğü İsveç Sivil Savunma ve Acil Durumlar Dairesi Thomas Lindén Svante Werger Avrupa Hindistan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ