HJÄLLBO İSYANININ ARKASINDA ALİ HAN AĞI BULUNUYOR

Hjällbo'da öldürülen 44 yaşlarındaki kişinin ardından çeşitli olaylar meydana gelmişti. Öldürülen kişinin öcünü almak için Almanya’dan akrabaları ve yakınlarının İsveç’e geldiği ve kimilerinin güney İsveç’in Skåne Bölgesinde durdurulduğu polis raporlarınna geçmişti.

HJÄLLBO İSYANININ ARKASINDA ALİ HAN AĞI BULUNUYOR
HJÄLLBO İSYANININ ARKASINDA ALİ HAN AĞI BULUNUYOR Admin
Bu içerik 965 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Hjällbo'da bu hafta sonu meydana gelen şiddetli ayaklanmaların ardından 25 yaşlarında üç kişi tutuklandı.Göteborg Posten’nin haberine  göre, üçü de Ali Han (Khan) aile ağına yakından ilişkili olan Hjällbo Çete Ağı (Hjällbonätverket)'na bağlı.  Ağ, kuzeydoğu Göteborg'daki yaygın uyuşturucu suçuyla bağlantılı ve yakın tarihli bir polis günlük notunda şöyle tanımlanıyor: “İşiniz olsun ya da olmasın ve bu ağın bir parçasısınız, çok pahalı kıyafetler ve aksesuarlar kullanıyorsunuz. Ayrıca daha lüks ve pahalı model arabalara biniyor ya da sürüyorsunuz ”

Polis, geçen Cuma günü Hjällbo'ya ulaştıklarında şiddetli bir isyanla karşılaştılar. Başlangıçta, Göteborg Posten’e göre, polisin sayısı çok azdı ve diğer şeylerin yanı sıra, belgeleyerek ve filme alarak olası eylemcileri belgelemeye odaklandılar. Bu sayede 20'nin üzerinde olası şüpheli tespit edilerek toplam 36 kişi gözaltına alındı. Şiddetli ayaklanma şüphesiyle gözaltına üç kişi bugün Göteborg Bölge Mahkemesi'nde tutuklandı. Şüphe, Göteborg'un kuzeydoğusundaki Hjällbo'daki Bergsgårdsgärdet'te, bir bölge ofisinin hemen yanında ve Hjällbo'daki polis karakolundan çok uzakta olmayan bir yerde şiddetli bir isyan çıkarmak olarak değerlendirildi.

Ailenin önde gelen birkaç kişisi, için polis kısa süre önce yazdığı günlük raporunda Hjällbo Çete Ağı olarak yorumlandı. Raporda: “Bugün Hjällbo Çete Ağı (Hjällbonätverket)'daki hemen hemen herkesin suçlu bir yaşam tarzı var ve tamamen ya da kısmen suçla geçiniyor. Bir işiniz olsun ya da olmasın ve bu ağın bir parçasısınız, çok pahalı giysiler ve aksesuarlar kullanıyorsunuz. Ayrıca daha lüks ve daha pahalı arabalara biniyor ya da kullanıyorsunuz. Bu yaşamın çok büyük gelir kaynağı uyuşturucudur" diye yazıldı.

                 Çete Ağı lideri olarak gösterilen aşiret reisi Ali Han

En çok suçlanan şüpheli isyancılardan biri, Ali Han (Khan)’ın ağında olan 27 yaşındaki bir kişi. 2009'dan beri iddianamenin sayfalarında on üç bölümünde yer alıyor. Bunlar mükerrer uyuşturucu suçları, aynı zamanda soygunlar, şiddetli direniş, doping ve uyuşturucu suçları olarak özetleniyor.

İsveç Göteborg İsyan Hjällbo Cinayet Göteborg Posten Ali Han Hjällbo Çete Ağı Aşiret Uyuşturucu Silah
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ