İSVEÇ POSTASI
Küçük özel bir uçak Perşembe akşamı saat 19.20 sıralarında Örebro Havalimanı'ndan kalkmak üzereyken çarparak yere çakıldı. Nerikes itfaiye şefi Peo Staberyd, "Ne yazık ki, olay yerine vardığımızda uçağın yandığını gördük. Hayat kurtarma şansımızın neredeyse sıfır olduğunu anladık. Kurtarılacak hayat olmadığını da gördük” dedi.
Düşen uçakta dokuz kişi vardı ki, sekiz paraşütçü ve bir pilot. Hepsi kazada esnasında yaşamlarını yitirdiler. Polis, saat 10.00'da Örebro Belediyesi ve Örebro havalimanı yetkilileri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Stefan Löfven yeni hükümetini açıklamadan hemen önce, Örebro'daki trajik kaza hakkında birkaç söz daha söyledi. Başbakan, “Onları düşünüyoruz. Tüm yakınlarını ve dostlarını düşünüyoruz. Gönlümüz onların yanındadır” dedi.