OLOF PALME’NİN MEZARINA SAYGISIZLIK

28 Şubat 1986 gecesi eşiyle birlikte sinemadan çıktıktan kısa bir süre sonra sokak ortasında öldürülen İsveç Başbakanı Olof Palme’nin mezarı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Olof Palme 1969 ile 1986 yılları arasında iki kez olmak üzere 11 yıl başbakanlık yaptı.

OLOF PALME’NİN MEZARINA SAYGISIZLIK
OLOF PALME’NİN MEZARINA SAYGISIZLIK Admin
Bu içerik 878 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Olof Palme'nin Stockholm'daki Adolf Fredrik Kilisesinin mezarlığındaki mezarı Salı gecesi tahrip edildi. Biri mezar taşına bantlayıp oje sıkmış ve mezarın hemen yanında bir ağacı da kesmiş.Kilise yönetimi olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtiyorlar.

Mezarlıktaki kameraları incelemek isteyan Kilise Konseyi Başkanı Anders Jörle, ”Bu korkunç” diyor.

İsveç Televizyonu SVT’nin haberine göre, Kilise Konseyi, daha önce mezarlığın kamerayla izlenmesi için kamera yerleştirmek amacıyla Veri Müfettişliği'ne başvuruda bulunmuş, ancak günün yalnızca belirli saatlerinde çalıştırılabileceği gerekçesiyle reddedilmişti. Dosya şimdi idare mahkemesine temyiz edildi.

Olof Palme uluslararası areneda oldukça tanınan bir siyasetçiydi. Dünya Barışı için çalışmalarıyla da tanınıyordu.

İsveç Olof Palme Stockholm Adolf Fredrik Kilisesi mezar tahrip Olof Palmenin mezarı Mezarlık
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ