İSVEÇ POSTASI
İsveç’te mafyalaşmış sokak çetelerinin genellikle uyuşturucu trafiği nedeniyle birbirleriyle olan silahlı mücadeleleri sürüyor. Hjulst’da meydana gelen olayın arka planında çetelerin bulunduğu polis direk olarak açıklamasa da biliniyor.
Hjulsta sınır komşusu Tensta ve Rinkeby çetelerin yoğun olarak odaklaştıkları bölgeler olarak ön plana çıkıyor. Tenst’da 17 Ağustos’ta iki kişi uğradıkları silahlı saldırı sonuçu yaşamlarını yitirmişlerdi. Stockholm Polisi 30 farklı çete grubu ve 700 yakın bu çetelere mensup elemanların bulunduğunu açıklıyor.
Olayla ilgili olarak polis şimdiye kadar 8 kişiyi gözaltına aldığını ve sorgulama işlemlerinin sürdüğünü açıklarken yeni gözaltılar olabilceğini de ima ediyor.