MAGDALENA ANDERSSON SOSYAL DEMOKRAT İŞÇİ PARTİSİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin Göteborg’da yaptığı kongrede başkanlıktan ayrılan Stefan Löfven’in yerine Maliye Bakanı Magdalena Andersson’u parti başkanlığına getirdi. Böylece Sosyal Demokratların başına ikinci kez bir kadın seçilmiş oldu. Yeni seçilen Başkan aynı zamanda da Başbakanlık görevini üstleneceği için İsveç tarihinde bir kadın ilk kez Başbakan olarak tarihe de geçecektir.

MAGDALENA ANDERSSON SOSYAL DEMOKRAT İŞÇİ PARTİSİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
MAGDALENA ANDERSSON SOSYAL DEMOKRAT İŞÇİ PARTİSİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ Admin
Bu içerik 678 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Başbakanlık ve parti başkanlığından ayrılan Stefan Löfven kendisinden sonra gelecek olan kişinin önü açmak ve gelecek yıl Eylül’de yapılacak genel seçime hazırlanmak fırsatı yarattı. Bu fırsat da Maliye Bakanı Magdalena Andersson’a nasip oldu. 64 yaşında olan Stefan Löfvev yedi yıldır parti ve Başbakanlık görevini yapıyordu.

İsveç’te parti başkanlarının uzun süreli görevlerinde kalmadıkları ve görevi bıraktıkları bilinen bir gerçek olarak siyasi yaşamın bir parçasını oluşturmaktadır. Stefan Löfven bu geleneği bozmayan bir lider olmuştur.

Magdalena Andersson’un Sosyal Demokratların başına geçmesine diğer parti başkanlarının hem olumlu hem de olumsuz baktıkları dikkat çekti. Merkez Partisi Başkanı ve hükümete destek veren Annie Lööf Twitter hesabından, “ Magdalena Andersson'u parti liderliği seçilmesini içten tebriklerimle kutluyorum. İsveç siyasetinin geniş ortamında gelecekteki görüşmeleri, toplantıları ve işbirliklerini dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi'nin parti lideri Märta Stenevi de Andersson'ı bu görevden dolayı tebrik ediyor. Twitter hesabından, "Birlikte, iklim kriziyle başa çıkabilen ve buna en çok ihtiyacı olanlar için orada olan bir İsveç için yapacak çok şeyimiz var" diye yazıyor.

Hristiyan Demokratların parti lideri Ebba Busch Twitter'da "Magdalena Andersson'ı var olan en zor, eğlenceli ve en onurlu görevlerden biri için tebrik etmek istiyorum" diye yazıyor.

İsveç Demokratlarının parti lideri Jimmie Åkesson, sosyal medyada Löfven yönetimindeki Sosyal Demokrat politikanın öncü ülke İsveç'i bir korku örneğine dönüştürdüğünü belirtirken, Facebook'ta "İsveç aşkına, bir değişiklik olmasını umuyorum ama bunun Magdalena Andersson ile geleceğini sanmıyorum" diye yazıyor.

İsveç siyasi çevreleri, iş dünyası insanları Magdalena Anderrsson kolay kırılamayacak çetin bir ceviz olduğunu biliyorlar.

Magdalena Andersson kimdir

Eva Magdalena Andersson, 23 Ocak 1967'de Uppsala'daki Vaksala mahallesinde doğdu. İsveçli bir ekonomist ve politikacı. 4 Kasım 2021'deSosyal Demokrat İşçi Parti liderliğine seçildi. 2014 yılından bu yana İsveç Maliye Bakanı olarak görev yapmaktadır.

O, Uluslararası Para Fonu'nun en yüksek danışma organı olan IMFC'nin başkanlığına seçilen dünyadaki ilk kadındır. 2009–2012 yıllarında İsveç Vergi Dairesi'nde Genel Müdür olarak görev yapmıştır.

İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi Kongre Parti Başkanı Maliye Bakanı Magdalena Andersson Stefan Löfven Göteborg
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ