İSVEÇ’TE BUGÜN KORONADAN 13 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsveç Halk Sağlığı Kurumu’nun bugünkü verilerine göre son 24 saatte sisteme geç girenlerle birlikte koronadan 13 kişi yaşamını yitirdi. 1 294 de yeni vaka tespit edildi. Böylece şimdiye kadar koronadan 15 107’si ölüm olmak üzere 1 186 387 vaka kayıtlara geçti. Hastanelerden 7 957 kişi de iyileşerek ayrıldı.

İSVEÇ’TE BUGÜN KORONADAN 13 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İSVEÇ’TE BUGÜN KORONADAN 13 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ Admin
Bu içerik 650 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç ve dünyada artan pandemi vakalarına karşın kimi eski kuralların yeniden uygulamaya konulmasına bazı ülkelerde başlandı. İsveç Halk Sağlığı Kurumu, halka açık toplantılarda ve kapalı mekanlarda yüzü aşkın kişinin katıldığı halka açık etkinliklerde kullanılmak üzere aşı sertifikalarını gösterilmesini istiyor.

İsveç’te 16 yaş üstü gruplarda 7 285 170 ( % 85,3) kişi 1.doz, 6 982 098 ( % 81,7) kişi de 2.doz aşı aldı. 12 – 15 yaş arası aşılama okullarda devam ediyor. 65 yaş ve üstü için de 3.doz aşılama işlemi sorunsuz sürüyor.

Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren bugün 15.20 de bir basın toplantısı düzenledi. Bakan söze; “Bu vermesi zor bir haber. Hepimiz pandeminin bitmesini istiyoruz” dedi. Spordan sorumlu bakan Amanda Lind, “Aşı pasaportu aynı zamanda katılımcılar güvenlikleri için önemlidir. Kimsenin aşılanmamış kişilerin yanında oturmaktan korktuğu için bir olaydan kaçınmaması gerekir. Bu, spor ve kültür alanındaki organizatörlerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için de önemlidir. Halk Sağlığı Kurumu ile birlikte sürekli olarak durumu değerlendiriyoruz. Diğer durumlarda da kısıtlamalar ve aşı sertifikalarının getirileceği göz ardı edilemez.” değerlendirmesini yaptı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Karin Tegmark Wisell: “Yerleşip en iyisini umamayız. İşte bu yüzden şimdi yükselişe karşı önlem almak istiyoruz. Sahip olmak istediğim en önemli şey aşı koruması. Siz aşılanmamış olanlar: şimdi yapın. Bugün 22 Kasım'dan itibaren bölgelere başlama kararı alarak aşılı dahil herkese covid-19 semptomları olan herkese test yaptırmasını tavsiye ettim. Bu, okul öncesi sınıf ve üzeri herkes için geçerlidir” dedi.

İsveç Korona Covid-19 Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren Spor Bakanı Amanda Lind İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdür Karin Tegmark Wisell Avrupa
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ