İSVEÇ POSTASI
Magdalena Andersson, hükümetin politikasının üç önemli toplumsal ana soruna çözüm bulmak için yoğun çaba harcayacağın belirterek konuşmasına başladı.
- Toplumda ayrışmayı azaltmak ve suçla mücadele etmek. Yeşil sanayi devrimini zorlamak. Refahın kontrolünü yeniden kazanmak, böylece tüm çalışanların gerekli koşullara sahip olması gerektiğini biliyoruz.
- Polisin ve yargının güçlendirilmesi de dahil olmak pek çok iyileştirme yöntemleri geliştireceğiz. Fakat aynı zamanda bazı suçlarda ceza artışına gideceğiz.
- Erkeklerin kadına yönelik şiddetinin önüne geçmek için çaba sarf edeceğiz. Ülkemizde namus baskısını kabul etmiyoruz.. Eşitlik ve cinsiyet eşitliği herkes için aynıdır. Namus baskısı ortadan kalkmalıdır.
İsveç toplumunu oldukça etkileyen ve bir zehir olarak görülen aşırı şiddet hakkında görüşlerini dile getirirken, “Ama hepimiz birbirimize yardım etmelidir. Bütün İsveç halkına dönmek istiyorum. Tek başına hiç kimse ayrımcılığı kıramaz ya da çeteleri durduramaz. Ama herkes bir şeyler yapabilir. Bugün göreve başlayan her bakana, çete suçunu durdurmak ve ayrımcılıkla mücadele etmek için her taşı çevirme görevi verilecek” dedi.
İsveç demokrasisine yönelik olarak, “Biz demokrasiyiz. İsveç'te yaşayan bizler, burada çalışan ve yaşayan bizler, yeni nesiller yetiştiren bizler. Günlük hayatta bir araya geldiğimizde bunu aklımızda tutmalıyız. Birbirimizi saygıyla karşılamak istiyorum. İsveç'i destekleyen hep birlikte biziz. Demokrasi, insan onuru ve saygı için, tüm insanların günlük yaşamlarını ve ortak toplumumuzu etkileme gücü için mücadelenin asla bitmediğini bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Andersson, İsveç’in Nato’ya üye olmak için başvurmayacağını belirterek, “Askeri ittifak özgürlüğü ülkemize iyi hizmet eder ve kuzey Avrupa'da istikrar ve güvenliğe katkıda bulunur. İsveç NATO üyeliği için başvuruda bulunmayacak. İskandinav bölgesinde ya da AB'de başka bir ülkeye bir felaket ya da saldırı gelirse İsveç pasif olmayacak ve biz de vurulursa bu ülkelerin de aynı şekilde hareket etmelerini bekliyoruz” dedi.
Andersson, ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik eylemlerinden ve Polonya ile Beyaz Rusya sınırındaki insanların durumunu izlediklerine değinerek, “Durum kabul edilemez. Belarus'un eylemlerinin artan yaptırımlarla karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Zamanımızın en büyük zorlukları - iklim, pandemi, demokrasinin korunması - en iyi uluslararası hukuka ve BM Şartı'na dayanan çok taraflı işbirliği ile halledilir” görüşlerini dile getirdi.
Başbakan Magdalena Andersson’un Bakanlar listesi:
Bakanlar Kurulu’dan Sorumlu Bakan: Hans Dahlgren
Adalet ve İçişleri Bakanı: Morgan Johansson
İçişleri Bakan Yardımcısı: Anders Ygeman
Dışişleri Bakanı Başkanı: Ann Linde
Dışişleri Bakanı Yardımcıları: Anna Hallberg ve Matilda Ernkrans
Savunma Bakanı: Peter Hultqvist
Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı: Lena Hallengren
Sosyal İşler Bakanı: Ardalan Shekarabi
Maliye Bakanı: Mikael Damberg
Maliye Bakanı Yardımcıları: Max Elger ve Ida Karkiainen
Eğitim Bakanı: Anna Ekström
Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı: Lina Axelsson Kilbom
Çevre Bakanı: Annika Strandhäll
Ticaret ve Sanayi Bakanı: Karl-Petter Thorwaldsson
Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı: Anna-Caren Sätherberg
Kültür Bakanı: Jeanette Gustafsdotter
Çalışma Bakanı: Eva Nordmark
Çalışma Bakanı Yardımcısı: Johan Danielsson
Altyapı Bakanlığı Başkanı: Tomas Eneroth
Altyapı Bakanı: Khashayar Farmanbar