İSVEÇ POSTASI
Sydsvenskan gazetesine göre, dün gece yarısından sonra saat 01.07 dolaylarında bir mağazada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından Stora Nygatan'a kurtarma ekipleri, polis ve ambulans geldi. Gazete, mağazanın girişinde ve pencerelerinde büyük hasar olduğunu belirtiyor. Binanın yakındaki dükkan, restoran ve evler de hasar gördü.
Polis, bomba teknisyenlerini beklerken caddeyi kordon altına aldı. Saat 02:00'de polis, güçlü patlamaya neyin sebep olduğunu konusunda bir açıklama yapmadı.
Malmö polisinde görevli memur Peter Martin, TT'ye yaptığı açıklamada, “Güçlü bir basınç dalgası veren bir şey olduğunu biliyoruz, ancak henüz ne olduğunu bilmiyoruz., ulusal bomba imha ekiplerinin inceleyecekler ve şu anda teknik bir soruşturma yürütüyoruz” ifadelerini kullanıyor.
Soruşturma için daha uzun süre kapalı kalması, cadde ve kaldırımlardaki kıymıkları süpürmesi bekleniyor. Patlamada yaralanan olmadı. Peter Martin, ”Biz olay yerindeyken bir mağazanın penceresi tamamen çöktü ve büyük bir hasara neden olduğu için patlama meydana geldiğinde kimsenin olmaması büyük şans” diyor.