PANDEMİ NOEL TÖRENİ’NE DAMGASINI VURDU

Pandemi , bu yılki Nobel Töreni etkinliklerini büyük ölçüde frenledi. Nobel Ödülleri Stockholm’a gelen az sayıda ödül sahiplerine verilecek plaket ve madalyalarla tamamlanacak. Törene Kral ve ailesi katılacaklar.

PANDEMİ NOEL TÖRENİ’NE DAMGASINI VURDU
PANDEMİ NOEL TÖRENİ’NE DAMGASINI VURDU Admin
Bu içerik 617 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Bu yılki Nobel Töreni için Stockholm Belediye Binası'ndaki Mavi Salon'a yaklaşık 300 konuk hazır bulunacak. Geçen yıl olduğu gibi, ziyafet ya da danslı parti olmayacak. Ancak kazananlar tanıtılarak muhtemelen övgülü sözler süylenecek. Cuma öğleden sonra yapılacak törene sinema sanatçı Lena Olin sunuculuk yapacak ve gecenin ana sanatçısı da opera sanatçısı Anne Sofie von Otter olacak. Caz vokalisti Kiralina Salandy, akordeoncu Bengan Janson ve tromboncu Karin Hammar da sahne alacak. Ayrıca Kraliyet Filarmoni Orkestrası tarafından icra edilen eserler de sunulacaktır.

Birinci tören öğle sonrası Otto Lindbland'ın Kral'ın Şarkısı ile başladı. Kral Carl XVI Gustaf, Kraliçe Silvia, Veliaht Prenses Victoria ve Prens Daniel törene katıldılar. Kral için, çarşamba günü Nobel Konseri'nde de çalındığı için Kral'ın Şarkısı'nı bu hafta ikinci kez dinlenmiş olacak.

İlk ödülü dağıtımı fizik ödülü sahipleri Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio Parisi oldu. Ardından kimya ödüllü Benjamin List ve David W.C. MacMillian ve onlardan sonra David Julius ve Ardem Patapoutian'a verilen fizyoloji veya tıp ödülü.

Nobel Edebiyat Ödülü, yazar Ellen Mattson'ın yaptığı konuşmanın ardından takdim edildi. Tanzanya yazar Abdulrazak Gurnah'a verildi. Son olarak, ekonomi alanında David Card, Joshua D Angrist ve Guido W. Imbens'e verilen ödülle dağıtım sona erdi.

Ödüller takdim edilip müzikler çalındıktan sonra tören İsveç milli marşı Du gamla du fria ile ilk tören sonlandırıldı. Bu yıl barış zamanında Nobel Ödülleri’nin ziyafetsiz verildiği beşinci yıl olacak.

İsveç Nobel Töreni Ödüller Kral Carl XVI Gustaf Fizik Kimya Edebiyat
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ