İSVEÇ POSTASI
Skarpnäck’te bir spor alanında bir genç, gece yarısından kısa bir süre sonra Stockholm'un güneyindeki yerleşim yerinde bir spor sahasında birkaç kez kurşunlandı. Polis, gece boyunca farklı yerlerde dokuz kişiyi gözaltına aldı. Stockholm Polisinden Ola Österling, saldırganları ve olaya karışanları bulmaya devam ettiklerini söylüyor.
Gece boyunca Skarpnäck'in spor alanından silah sesleri duyuldu. Silah seslerinden kısa bir süre sonra genç bir adam polisi arayarak silahla vurulduğunu söylüyor. Olay yerine gelen polis, genci ağır yaralı olarak buldu. Ambülans helikopterle hastaneye kaldırılan genç tedavi altına alındı.
Polis daha sonra hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre gencin hayati tehlikesi bulunmadığını açıkladı. Olay sonrası polis yaptığı araştırma ve inceleme sonucunda dokuz kişinin gözaltına alındığı ve daha da tutuklamaların süreceğini belirtiyor.
Bu olayın arkasında yine mafyalaşmış sokak çetelerinin birbirleriyle olan anlaşmazlıkları yatıyor. İsveç Polisi, bu gruğları ortadan kaldırmayı bir türlü başaramıyor. Polis cinayete teşebbüsle ilgili ön soruşturma başlattı ve olay yeri teknik inceleme için ablukaya alındı. Bir arabaya da el konuldu.
Ola Österling, “Şimdi bir dizi soruşturma önlemi alındı. Olay yeri inceleme, sorgulama yapacağız. Silahlı saldırıya uğrayan gencin tutuklananlarla ilişkisinin haritasını çıkarıyoruz” diyor.