ŞUŞA, AZERBAYCAN TARİHİNİN ŞANLI ZAFERİ

İsveç Azerbaycan Kültür Derneği Odlar Yurdu ile Azerbaycan Devleti Diyaspora İşbirliği Komitesi birlikte düzenledikleri Azerbaycan’nın Karabağ Bölgesi’nin Ermeni işgalinden kurtarılması kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenlediler.

ŞUŞA, AZERBAYCAN TARİHİNİN ŞANLI ZAFERİ
ŞUŞA, AZERBAYCAN TARİHİNİN ŞANLI ZAFERİ Admin
Bu içerik 894 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Azerbaycan’ın Karabağ Dağlık Bölgesi ve yerleşim yerleri Ermeni Ordusunun saldırısına uğrayarak işgal edilmiş, yüzbinlerce Azerbaycanlı mülteci konumuna düşmüşlerdi. Bölgeyi şgal eden Ermeni Ordusu Hocaali’de ve arkasından Malibey ve Kuşçularda korkunç bir soykırım gerçekleştirmişti. Karabağ Dağlık Bölgesi, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Rusya destekli Ermeni Ordularının işgaline uğramıştı.

       Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Cenvasir Memedov

Azerbaycan’ın ana toprağı olan Karabağ Dağlık Bölgesi aradan geçen onca yıl sonra 2021 baharında Ermeni ordularının saldırısı sonucu harekete geçen Azerbaycan Ordusu tarafında işgalden kurtarılmiş, tekrar anayurda bağlanmıştı. Bu durum Türk Dünyası’nda büyük “zafer” olarak nitelendirildi.

                                                           Yazar Eluca Atalı

                             Diyaspora Başkanı İrade Söderberg

İsveç Azerbaycan Kültür Derneği Odlar Yurdu ve Azerbaycan Devleti Diyaspora İşbirliği Komitesi hem zaferi kutlamak hem de şehitlerini anmak için Stockholm’da bir etkinlik düzenlediler. Etkinlikte çeşitli kişiler birer konuşma yaparak işgal sırasında ve sonrasında yaşanan acıları dile getirdiler. Zaferden dolayı Azerbaycan Ordusuna şükranlarını sundular. Etkinlik eğlenceli bir ortamdan sonra sona erdi.



Stockholm Şuşa Zafer Azerbaycan Karabağ İsveç Azerbaycan Kültür Derneği Odlar Yurdu Azerbaycan Devleti Diyaspora İşbirliği Komitesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ