İSVEÇ’TE BUGÜN KORONADAN 17 KİŞİ ÖLDÜ

İsveç Halk Sağlığı Kurumu’nun son verilerine göre bugü koronadan 17 kişi yaşamını yitirdi. 4 688 de yeni vaka tespit edildi. Genel toplamda 15 259 ölüö ve 1 268 254 de vaka kayıtlara geçti. Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinden 8 158 kişi de iyileşerek ayrıldı.

İSVEÇ’TE BUGÜN KORONADAN 17 KİŞİ ÖLDÜ
İSVEÇ’TE BUGÜN KORONADAN 17 KİŞİ ÖLDÜ Admin
Bu içerik 582 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Bölüm Başkan Yardımcısı Sara Byfors bugünkü basın toplantısında: “Küresel düzeyde vaka sayısı bir miktar azalmaktadır. Hâlâ büyük farklılıklar var. Avrupa'da şu anda oldukça düz bir eğri. Avrupa genelinde yüksek bir enfeksiyon yayılımı var. Herkes bulaşma kabiliyeti yüksek olan omikronların da farkına varmıştır” dedi.

Byfors devamla, “Prensip olarak, İsveç'teki tüm bölgelerde enfeksiyonun yayılması artık artmaktadır. Özellikle metropol bölgelerde, enfeksiyon artık artıyor. Eğilim, haftalar arasında yaklaşık yüzde 30'luk artışın devam etmesidir. Enfeksiyon vakalarının insidansı, aşılanmamayı seçenlerde aşılananlara göre daha yüksektir. En yaşlı yaş gruplarında (aşılı olsun ya da olmasın) insidans düşük kalmaktadır. Bu sevindirici. Çocuklar ve gençler arasında yüksek oranda enfeksiyon yayılımı vardır” ifadelerine yer verdi.

Salı günü itibariyle, 260 omikron varyantı vakası doğrulandı. Haftalar arasında önemli bir artış var. Bu nedenle, bölgeler tipleme PCR'yi uygulamıştır. Artan bir insidanstır, ancak bazı bölgelerdeki vakaların yüzde birinden azından diğer bölgelerdeki vakaların yüzde 24'üne kadar büyük bölgesel farklılıklar vardır.

Diğer ülkelerden gelen tablonun İsveç'te de omikron varyantının artacağı yönünde olduğunu gösteriyor. Aşılar, ciddi şekilde hastalanmaya karşı yardımcı oluyor, ancak bu varyant tarafından enfekte olmaya karşı değildir. Omikron hastalığına yakalananlarda belirtiler farklı değil. Varyantın daha şiddetli hastalığa neden olduğuna inanmak için yeterli veri yok, ancak varyantın daha hafif hastalığa neden olduğunu gösteren yeterli veri de yok.

Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde sıkışıklık yaşanıyor. Bugün 477 müsait yoğun bakım ünitesinde yeri var. 393 doludur. 91'i covid-19 hastası. Bu yüzde 23. Oran artıyor. 3 bölge hariç tüm bölgelerde yoğun bakımda covid hastası var.

Şimdiye kadar 1.doz aşıyı 7 725 972 ( % 85,5) kişi ve 2.doz aşıyı ise  7 355 704 ( %81,4), 3.doz aşı 2 201 667 ( % 24,4) kişiye uygulandı.

İsveç korona omikron İsveç Halk Sağlığı Kurumu Sara Byfors aşı Avrupa PCR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ