İSVEÇ, ÜLKEYE KORONAYA BAĞLI GİRİŞ YASAĞINI KALDIRIYOR

İsveç Radyosu Ekot’un haberine göre, İsveç'e giriş yasağının çarşamba gününden itibaren kaldırılacağını bildirdi. Ardından İskandinav ülkeleri, AB ve AEA ülkeleri vatandaşları İsveç'e covid kısıtlaması olmadan seyahat edebilecekler.

İSVEÇ, ÜLKEYE KORONAYA BAĞLI GİRİŞ YASAĞINI KALDIRIYOR
İSVEÇ, ÜLKEYE KORONAYA BAĞLI GİRİŞ YASAĞINI KALDIRIYOR Admin
Bu içerik 740 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç, 9 şubattan sonra korona yasaklarını kaldıracağını açıklamıştı. Bu bağlamda İsveç’e seyahat girişlerinde korona kısıtlamaları aranmayacak. İsveç'e girerken, negatif bir covid testine, tamamlanmış bir enfeksiyon kanıtına ya da aşıya sahip olmanız yeterli olacaktır.

Ancak Çarşamba gününden itibaren İskandinav ülkeleri, AB ve AEA ülkelerinden vatandaşlar için gereklilikler kaldırılacak. Dış Ticaret ve Kuzey Ülkelerinden sorumlu Bakan Anna Hallberg, “Kararın hükümet tarafından pazartesi günkü bir toplantı sırasında alındı. İskandinav bölgesindeki sınır bölgelerimizde yaşayanlar ve çalışanlar için bu, günlük yaşamda büyük bir rahatlama anlamına gelecektir. Şimdi artık normal duruma dönüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu durum, covid-19'a karşı tüm kısıtlamaların ve enfeksiyon kontrol önlemlerinin kaldırılmasının bir parçası olarak görülüyor. Geçen hafta hükümet, 9 Şubat çarşamba günü neredeyse tüm kısıtlamaların ve tavsiyelerin kaldırılacağını duyurdu.

Ayrıca, 31 Mart'tan itibaren üçüncü ülkelerden giriş yasağının kaldırılmasına karar verildi.

İsveç seyahat giriş yasak korona AB AEA Dış Ticaret Bakanı Anna Hallberg covid-19 yasağı kaldırmak sınır ticareti
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ