ERİCSSON CEO’SUNDAN BOMBA AÇIKLAMA: “IŞİD’E ÖDEME YAPMIŞ OLABİLİRİZ”

İsveçli teknoloji devi Ericsson'un CEO'su "Irak'ta belirli yollara erişim sağlamak için IŞİD'e ödeme yapmış olabiliriz" itirafında bulundu. Bunun üzerine şirket hisselerinde düşüş yüzde 9'u aştı.

ERİCSSON CEO’SUNDAN BOMBA AÇIKLAMA: “IŞİD’E ÖDEME YAPMIŞ OLABİLİRİZ”
ERİCSSON CEO’SUNDAN BOMBA AÇIKLAMA: “IŞİD’E ÖDEME YAPMIŞ OLABİLİRİZ” Admin
Bu içerik 644 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç’in telekomünikasyon devi Ericsson'un Genel Müdürü (CEO)'sundan dikkat çeken bomba bir itiraf geldi. CEO Borje Ekholm, şirketinin Irak'ta belirli ulaşım yollarına erişim sağlamak için terör örgütü IŞİD'e ödeme yapmış olabileceğini kabul etti.

İsveç basının yanı sıra dünya basınında da yer alan haberlere göre, CEO, 2018 yılına kadar uzanan olağan dışı harcamalar tespit ettiklerini ancak paranın nihai alıcısının kim olduğunu henüz belirlemedikleri ama bunun ortadan kalktığını görebildiklerini dile getirdi.

Ericsson'un konuyu netleştirmek için önemli kaynaklar harcadığını belirten CEO, “Terörün finansmanı kesinlikle kabul edilemez ve buna kesinlikle izin vermiyoruz” dedi.

Bu açıklamaların ardından Ericsson hisselerinde bugün gün içi değer kaybı yüzde 9'u aştı. CEO'nun açıklaması, şirket tarafından dün yapılan ve Irak'taki operasyondaki kural ihlalleriyle ilgili soruşturmanın sürdüğüne işaret edilen açıklamadan sonra geldi.

İsveç’in önemli bankalarından olan Handelsbanken analistleri, Ericsson'un söz konusu şüpheli ödemelerinin, ABD Adalet Bakanlığı'nın 2019'da sonuçlanan bir yolsuzluk soruşturmasında yer almış olmasının muhtemel olduğunu ancak son CEO'nun son açıklamalarının yeni soruşturmaya neden olmasını beklemediklerini yazdı.

Savcılık, Ericsson'un Irak'taki bilgileriyle bağlantılı olarak devam eden bir İsveç ön soruşturması olup olmadığı konusunda yorum yapamıyor.

İsveç Ericsson CEO Genel Müdür Börje Ekholm Irak IŞİD ödeme ABD ABD Adalet Bakanlığı Handelsbanken analist hisse senetleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ