AMERİKAN BOMBARDIMAN UÇAKLARI İSVEÇ SEMALARINDA UÇTU

Cuma günü, iki Amerikan bombardıman uçağı güney İsveç üzerinde uçtu. Uçakların İsveç Silahlı Kuvvetler ile birlikte yapılan bir tatbikatın parçası olduğu belirtiliyor. İsveç Silahlı Kuvvetleri Operasyon Şefi Michael Claesson bir basın açıklamasında, bunun gibi tatbikatların İsveç savunma kabiliyetinin çok önemli bir parçası olduğunu söylüyor.

AMERİKAN BOMBARDIMAN UÇAKLARI İSVEÇ SEMALARINDA UÇTU
AMERİKAN BOMBARDIMAN UÇAKLARI İSVEÇ SEMALARINDA UÇTU Admin
Bu içerik 870 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Rusya ile Ukrayna arasında sürmekte olan kriz aslında Amerika, Avrupa Birliği ve İngiltere’yle Rusya arasında bir güç gösterisine dönüşmüş durumda. ABD, Ukrayna’yı Rusya’ya karşı kışkırtarak ülkede askeri güç kurmak peşinde koşuyor.

İsveç, Rusya’ya karşı tarihsel bir düşmanlığı var. İsveç hükümeti her ne kadar biz “Nato” girmek istemiyoruz, programımızda yok dese de, tüm kapılarını ve olanaklarını hem natoya hem de ABD’ye açmış durumda. Bugün, güney İsveç semalarında görülen iki ABD bombarduman uçağı bunun bir kanıtı durumundadır. İsveç, 2. Dünya Savaşı’nda da kapılarını Hitler’in Ordularına açmış, Hitler’e bol miktarda kömür ve çelik madeni satmıştı. İsveç’in tarafsızlık saftasası sadece lafta kalmaktadır.

Model B-52 Stratofortress olan bombardıman uçağı, ABD Hava Kuvvetleri Bombardıman Görev Gücü'nün önemli bir parçası ve İsveç Silahlı Kuvvetleri ile sözde ortak bir tatbikat için burada bulunuyorlar. Bu uçaklara İsveç savaş uçakları tarafından eşlik edildi.

İsveç Silahlı Kuvvetleri Operasyon Şefi Michael Claesson basın açıklamasında, ABD ile işbirliğinin İsveç'in savunma yeteneğini artırdığını ve yakın bölgesinde istikrar ve güvenliğe katkıda bulunduğunu söylüyor.

İsveç ABD B-52 Bombardıman uçakları Güney İsve. uçtu tatbikat İsveç Silahlı Kuvvetleri Operasyon Şefi Michael Claesson
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ