IRKÇI İSVEÇ DEMOKRATLARI ÖNEMLİ KOMİSYONLARDA BAŞKANLIK ALDI

Irkçı İsveç Demokratları, İsveç Meclisinde önemli komisyonlarda başkanlık elde ettiler. Ilımlı Muhazafakar Parti lideri Ulf Kristersson Başbakan olabilmek için ırkçılara büyük ödünler veriyor. Irkçılar, Adalet ve Dışişleri Komisyonu’nun başkanlığını aldılar. Bunun dışında daha nelere sahip olacaklar henüz belli değil.

IRKÇI İSVEÇ DEMOKRATLARI ÖNEMLİ KOMİSYONLARDA BAŞKANLIK ALDI
IRKÇI İSVEÇ DEMOKRATLARI ÖNEMLİ KOMİSYONLARDA BAŞKANLIK ALDI Admin
Bu içerik 719 kez okundu.

İsveç Haber Ajansı TT’nin geçtiği habere göre, ırkçı İsveç Demokratları ayrıca İşgücü Piyasası Komisyonu ve İş Komisyonu başkanlığını da alıyorlar. Sivil Komisyon, Trafik Komisyonu, Savunma Komisyonu ve Vergi Komisyonu’nun da  Başkan Yardımcılığını alıyorlar.

Ilımlılar Finans Komisyonu, ABKomisyonuve Sosyal Güvenlik Komisyonu’nun Başkanlığını alıyor. Ayrıca Anayasa Komisyonu’nda da Başkan Yardımcılığı görevini de alıyorlar.

Sosyal Komisyon Başkanlığı ve Çevre ve Tarım Komisyonu’nun  Başkan Yardımcılığını Hıristiyan Demokratlar alıyor. Liberaller, Eğitim Komisyonu’nun Başkanlığını ve Kültür Komisyonu’nun  Başkan Yardımcılığını alıyorlar. AB Komisyonu de dahil olmak üzere meclisin 16 komisyonundan hükümet tarafı dokuz başkanlık alıyor. Meclis’te çoğunluğa sahip oldukları için uygulamada hangi komisyonların olacağına onlar karar veriyor.

Her zaman olduğu gibi, hükümet tarafı finans komitesi, dışişleri komitesi, adalet komitesi ve AB komitesinin başkanlığını üstleniyor.

Muhalefet tarafı, S, V, C ve MP, Savunma Komisyonu, Vergi Komisyonu, Anayasa Komisyonu, Sivil Komisyonu, Trafik Komisyonu, Çevre ve Tarım Komisyonu ve Kültür Komisyonu Başkanlığını alıyor. Bunların çoğu Sosyal Demokratlara gidiyor.

İsveç Ilımlı Muhafazakar Parti Ulf Krşstersson İsveç Demokratları Komisyon Dışişleri Komisyonu Adalet Komisyonu Başkanlık
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ