MERKEZ PARTİSİ YENİ GENEL BAŞKANLIĞINA MUHARREM DEMİROK SEÇİLDİ

Merkez Partisi Başkanı Annie Lööf’ün ayrılmasından başkanlığı bıarkacağını aöıklamasından sonra toplanan kongrede tek aday olarak seçime katılan Muharrem Demirok, partinin yeni genel başkanı oldu. Muharrem Demirok’un başkanlığıa parti içerisinde sıçak bakmayanlar vardı. Oylama öncesinde bu kişilere söz verildi. Kürsü konuşmalarının ardından yapılan seçimde Merkez partisi yeni lideri olarak seçildi. Seçilmesinden sonra kürsüye gelerek teşekkür etti. ilk konuşmasında, ”Bu partinin bir sonraki bölümü üstlenmeye hazır sağlam bir temel üzerinde durduğumu söyleyebilirim” dedi.

MERKEZ PARTİSİ YENİ GENEL BAŞKANLIĞINA MUHARREM DEMİROK SEÇİLDİ
MERKEZ PARTİSİ YENİ GENEL BAŞKANLIĞINA MUHARREM DEMİROK SEÇİLDİ Admin
Bu içerik 1709 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Merkez Parti'nin Annie Lööf’ten bir sonraki parti lideri adı Muharrem Demirok oldu. Demirok, Linköping'deki eski belediye meclis üyesi ve çevreden sotumlu belediye başkanıydı. Eylül 2022 genel seçimlerinde milletvekili oldu. Bugün (Perşembe) partinin Helsingborg'daki olağanüstü kongresine genel başkanlığa seçildi.

Muharrem Demirok, ”Böyle bir günde doğru kelimeleri bulmak zor ama tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum” dedi. Partiden daha önce gidenlere özellikle teşekkür etti ve olmayanlara ses verdi. Demirok, ”Bu yalnız bir yürüyüş değil. Bu bir takım oyunu” ifadelerini kullandı.

                                            Yeni Başkan Muharrem Demirok ve eski başkan Annie Lööf

Demirok, ”Liberal, burjuva bir partinin lideri rolünde kendini güvende hissediyorum. Çok çalışmanın ve işbirliğinin gerekli olduğunu biliyoruz. Basit çözümler ve bu popülizm değil. Kim olduğumu biliyorum. Ben bir banliyö adamıyım. Buradaki yol düz değildi. Gençlik yıllarımda üniversiteyi kendime Everest Dağı kadar uzak hissediyordum. Çalışmalar zorlu olsa da, kısa sürede dünyanın en yüksek dağı olarak gördüğüm şeyin yüksek bir tepeden başka bir şey olmadığı anlaşıldı. Sadece olayları farklı bir bakış açısıyla görme fırsatının verilmesine ihtiyacım vardı. Harika fırsatlara sahip bir ülkede yaşıyoruz, ancak bunları bilmek ve bunlardan nasıl yararlanılacağını bilmek gerekiyor” dedi.

                                                    Eski başkan Annie Lööf'ün teşekkür konuşması

Parti başkanlığından ayrılan Annie Lööf ise, ”Bir ilk konuşma ve şimdi de bir son. Kalbim şükranla dolup taşıyor. Teşekkürler… Günler uzun ama yıllar çabuk geçti. Geçen yıllara düz bir sırt ve gurur duygusuyla bakıyorum. Buz gibi popülist rüzgarların hafifçe estiği bir dönemde Merkez Parti'yi açık bir liberal ve insancıl güç haline getirdik. Her zaman kolay olmadı, ama her zaman doğru oldu” ifadelerini kullandı.

İsveç Postası olarak Merkez Partisi Genel Başkanlığına seçilen Muharrem Demirok'u kutluyor, başarılar diliyoruz.

İsveç Merkez Partisi Muharrem Demirok Genel Başkan Annie Lööf Olağanüstü kongre
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ