İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ İÇİN TÜRKİYE’DEN ONAY ÇIKMADI

İsveç ve Finlandiya, NATO'ya katılabilmeleri için Türkiye'den onay alamıyorlar. 9 Mart’taki Brüksel’deki toplantıya iki gün kala İsveç'in NATO müzakerecisi Oscar Stenström başvuru sürecinde işlerin nasıl gittiğine dair bir güncelleme yapmıştı: ”Aldığımız tedbirlerde ilerleme kaydedildiğini muhatabımız kabul ve tasdik etmiştir” sözlerine yer vermişti.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ İÇİN TÜRKİYE’DEN ONAY ÇIKMADI
İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ İÇİN TÜRKİYE’DEN ONAY ÇIKMADI Admin
Bu içerik 473 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç'in NATO müzakerecisi Oscar Stenström, bu hafta Brüksel'deki NATO karargahında gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili Perşembe günü bir basın toplantısı düzenledi. İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelerin devam edeceği vurgulandı.

Oscar Stenström basın toplantısında, ”Henüz o aşamada değiliz. Türkiye'nin bu toplantıda ne İsveç ne de Finlandiya'nın anlaşmanın tamamını yerine getirdiğini söylemedi. İsveç'in bugün Türkiye ile yapılan son görüşmelerden daha ileride olduğuna inanıyoruz. Bugün olumlu olan şey, görüşmelerin devam edeceği konusunda anlaşmaya varmış olmamız” diyor.

Oscar Stenström sözlerine devamla, ”İsveç'in ilerleyişini anlattım - üç bölüme göre tamamen makul olan önlemler:  terörün finansmanı, terör yasası ve silah ihracatı” diyor.

Ayrıca Stenström, Son zamanlarda Finlandiya'dan gelen raporlar İsveç olmadan NATO'ya katılmaya hazırlandığını iddialarına net bir yanıt vermedi ama ülkeler arasındaki işbirliğini överek; ”Birbirimize çok bağlıyız. Böylesine yetenekli bir İsveç ekibiyle ve aynı zamanda yetenekli bir Fin ekibiyle birlikte çalışmak harika oldu. Birlikte başvurduk, artık her parlamentoda İsveç ve Finlandiya'daki demokrasilerimizin temelde aynı anda üzerimize düşeni yaptığı bir noktaya gelmeyi hedefleyen bir sürecimiz var. Aynı şekilde Madrid'de imzaladığımız anlaşmayı yerine getirmemiz için de bize yardım ediliyor” ifadelerini kullanıyor.

Stenström,”Muhtemelen yeni parlamento olacak, çünkü Türkiye'de muhtemelen seçimlerin yapılmasına çok az bir süre kaldı” derken İsveç'in NATO'ya katılmasının ne zaman anlamlı olabileceği sorusunu böyle bir değerlendirmeyle yanıtlıyor.

Brüksel NATO Toplantı Türkiye İsveç Finlandiya
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ