İSVEÇ GÖÇ İDARESİ 13.036 KİŞİYİ SINIR DIŞI ETMEK İSTİYOR

Bu yıl başından itibaren İsveç Göç İdaresi yetkili makam olarak, sığınma ya da oturma iznine başvuran kişilerden 13 036 kişinin başvurusunu kabul etmeyerek sınır dışı edilmeleri için dosyalarını polis kurumlarına gönderdi. Bu zaman içerisinde 9 bin kişi kayıplara karıştı. Gösterdikleri adreslerde bulunamadı. Kurumdan bir yetkli, ”Sınır dışı ettiğimiz insanlardan daha fazlasını sokağa bırakıyoruz” söylemini dillendiriyor.

İSVEÇ GÖÇ İDARESİ 13.036 KİŞİYİ SINIR DIŞI ETMEK İSTİYOR
İSVEÇ GÖÇ İDARESİ 13.036 KİŞİYİ SINIR DIŞI ETMEK İSTİYOR Admin
Bu içerik 852 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Bu yıl başından itibaren İsveç Göçmen Dairesi polise 13.036 kişinin dosyasını teslim etmişti. Oturma izni başvurusu reddedilen ve sınır dışı etmek için polis müdahalesine ihtiyaç duyulan kişilerle ilgiliydi. Tüm vakalardan yaklaşık 9.000 kişi aranıyordu. Buna ek olarak, oturma izni reddedilen ve polise teslim edilmeyen birkaç kişi ve suç nedeniyle sınır dışı etme emri almalarına rağmen geride bırakılan kişiler vardı.

Henrik Sjögren tarafından hazırlanan bir raporda, İsveç Göç Dairesi'nin gözaltı merkezindeki çalışanlar kaosa tanıklık ediyor. Bir çalışan Fokus haber’e, “Sınır dışı ettiklerimizden "çok daha fazlasını" serbest bırakıyoruz. Bunun bir nedeni, gözaltı için azami sürenin bir yıl olmasıdır - bu durumda personelin onları serbest bırakması gerekir. -Bulundukları kamptan çıksınlar diye onlara otobüs bileti veriyoruz. Ama kural olarak, bir polis gelir ve onları alır. Sonra giderler” diyor.

İsveç'te yasa dışı olarak bulunan kişiler söz konusu olduğunda bile, İsveç Göç İdaresi sorunlarla karşılaşmaktadır. Genellikle keşfedildiklerinde hemen iltica başvurusunda bulunuyorlar. Göç Dairesi'nin gözaltı merkezlerinden birinde eski karar verici olan Anna Högberg Fokus’a, “Bu durumun, yetkililerin onları gözaltına alınmasına izin verilmediği anlamına gelir. İltica süreci genellikle uzun ve zahmetlidir ve bu süre zarfında gölge toplum içinde kaybolmak için her türlü fırsata sahip olurlar” açıklamasını yapıyor.

İsveç İsveç Göç İdaresi sığınmacı oturma izni ret sınır dışı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ