BİLLSTRÖM: ”PKK SANDIĞIMIZDAN DAHA BÜYÜK BİR PROBLEM”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström Dagens Nyheter gazetesine verdiği demeçte, Kürt terör örgütü PKK'nın İsveç'te "yaygın" faaliyetleri olduğunu söyledi. PKK'nın İsveç'te -daha önce bilinmeyen bir ölçüde- "yaygın" faaliyetleri var. Dışişleri Bakanı Tobias Billström'e göre, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini geri çekmesinin ana nedeni budur. B ”illström,Bu sorunlarla ilgilenmek için Türkiye'ye karşı bir yükümlülüğümüz var” diyor.

BİLLSTRÖM: ”PKK SANDIĞIMIZDAN DAHA BÜYÜK BİR PROBLEM”
BİLLSTRÖM: ”PKK SANDIĞIMIZDAN DAHA BÜYÜK BİR PROBLEM” Admin
Bu içerik 472 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Kürt terör örgütü PPK, 1980 yıllarından bu yana İsveç’te geniş çaplı olarak etkinliklerini sürdürüyor. Bu durum İsveç İstihbarat Teşkilatı (SÄPO ) tarafından bilindiği halde fazla bir şey de yapmıyorlar. Bu müsamaha tutumdan yararlanan PKK, pervasızca etkinliklerine devam ediyor.

Dagens Nyheter gazetesine konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ”PKK'nın topraklarımızdaki faaliyetleri çok geniş. Para toplamak ve başka bir devleti - Türkiye'yi - hedef alan terörist faaliyetleri finanse etmek için kapsamlı çalışmaların yürütüyorlar. PKK'nın çete suçlarında da açık sonuçları olduğunu biliniyor. Patronaj, uyuşturucu satışı ve "İsveç toplumuna zarar veren bir dizi şey" yoluyla para çekmek için İsveç'i bir üs olarak kullanıyorlar. PKK'nın İsveç'teki faaliyetlerinin hükümetin düşündüğünden çok daha büyük kapsamlı bir sorun olduğunu ortadadır” diyor.

Billström ayrıca, İsveç'teki çete suçları ile Türkiye'deki terörizm arasındaki bağlantıların, ülkelerin ortak çıkarları paylaştığı anlamına geldiğini söyleyerek; “Organize suçlara karşı Türk makamlarıyla bilgi ve istihbarat alışverişinden kazanç sağlamalıyız. Ama bu sorunlarla ilgilenmek için Türkiye'ye karşı da bir yükümlülüğümüz var” yorumunu yapıyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström PKK problem Dagens Nyheter
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ