İSVEÇ POSTASI
Cumartesi sabahı saat 04.40 dolaylarında havaalanına giden Arlanda Ekspres treninin arka kısmı Märsta yakınlarındaki raydan çıktı. Olay yerine sağlık ekipleri, ambülans ve polis çağrıldı. Greater Stockholm kurtarma merkezindeki hat operatörü Håkan Eriksson, ”tren hareket halindeyken raydan çıktı, ancak ayakta duruyor” açıklamasını yaptı
Trende 67 kişinin bulunduğu belirtildi. Yolcular otobüslerle tahliye edilerek, havaalanına götürüldü. SOS Alarm'dan Agneta Gustafsson, iki kişinin ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi. Yaralıların durumları bilinmiyor.
Arlanda Express Genel Müdürü Magnus Zetterberg, ”raydan çıkmanın nasıl olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu söylüyor. Acil servislere yardım etmek için sabahları burada çok odaklandık. Çalışanlarımız için arkadaş desteği ve benzeri ile tüm hazırlığımız yerinde. Müşteriler ve çalışanlarımız ile ilgilenmeye odaklandık” diyor.
Kaza komisyonu olay yerinde incelemeler yapıyor. İsveç Ulaştırma Kurumu, “Bu nedenle, tren trafiğinin ne zaman devam edebileceğine dair bir tahmin yoktur. Ancak bunun zaman alacağına biliyoruz” değelendirmesini yapıyor.
Ulaştırma Kurumu basın müdürü Bengt Olsson, “Arlanda Ekspres'ten aldığımız bilgilere göre, ağır hasarlı birkaç yüz metre yol altyapısı var., bugün hiçbir şeyin bitmeyeceğini, günler alabileceğini söyleyebilirim” diyor.