İSVEÇ POSTASI
Bugün saat 18.00'den kısa bir süre sonra, polise Farsta'nın merkezinde bir silahlı çatışma olduğuna dair bir ihbar aldı. Olay yerine gelen polis, metro istasyonu girişinde vurulmuş iki kişi buldu. Yakın çevrede iki kişi daha vurulmuş halde bulundu.
Stockholm polis sözcüsü Towe Hägg, ”ayrıca bir kilisede ve dışarıda Larsbodavägen'de bir kişi bulduk” diyor. Polis, saldırıya uğrayan yaralıların durumlarının belirsiz olduğunu bildirdi. Polis sözcüsü Towe Hägg, ”Yaralıların bulunduğu yerleri güveenlik şeridine aldık” diyor.
Bölgede, bazı şeylerin yanı sıra köpek devriyesi, helikopter ve birkaç devriye ile büyük bir polis operasyonu sürüyor. Henüz kimse tutuklanmadı.
Polis saldırganların olay yerinden ayrılmasını önlemek için metronun Farsta merkez istasyonunda işlemesini durdurma kararı aldı.
Metro şirketi (SL), internet sitesinde metronun yeşil hattının "polisin kararının ardından" Farsta'da metronun durdurulduğunu yazdı. Gecikmeler ve iptal edilen seferler olabilir ve yolcular yakındaki istasyonlara ve alternatif seyahat rotalarına yönlendiriliyor. Farsta metro istasyonunun tekrar ne zaman kullanılabileceğine dair bir öngörü yok