İSVEÇ MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIŞINA GİTTİ

İsveç Merkez Bankası Genel Müdürü Erik Thedéen bu sabah düzenlediği basın toplantısında bankanın faiz oranını % 0,25 artırarak faizin % 4’e yükseldiğini açıkladı. Bu 15 yılın en yüksek seviyesi; ancak tahminler daha fazla artışın gelebileceğini gösteriyor.

İSVEÇ MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIŞINA GİTTİ
İSVEÇ MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIŞINA GİTTİ Admin
Bu içerik 474 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Ekonmi uzmanlarının beklendiği gibi politika faizinde 25 baz puanlık artış öngörüldü. Yeni faiz oranı yüzde 4,0 olarak ortaya çıktı. 2008'den bu yana en yüksek oran. Aynı zamanda yine uzmanlara göre, İsveç Merkez Bankası daha fazla artışın gelebileceğinin sinyallerini veriyor.

İsveç Merkez Bankası, enflasyonun gerçekten düştüğünü, bunun nedeninin daha önce yaşanan faiz artışları ve düşen enerji fiyatları olduğunu belirtiyor. Ama enflasyonun daha da düşmesi gerekiyor. "Yüksek enflasyon bir bütün olarak ekonomi için sorun teşkil ediyor ve özellikle marjları küçük olan hane halkı için fark ediliyor. Enflasyonun düşmeye devam etmesini ve makul bir süre içinde hedef etrafında istikrar kazanmasını sağlamak için para politikasının daha da sıkılaştırılması gerekiyor." İsveç Merkez Bankası basın açıklamasında dile getiriyor.

TT’nin görüşüne başvurduğu Ica Bankasının ekonomisti Magnus Hjelmér, duyurunun sağlam olduğunu düşündüğünü söylüyor. Hjelmér, “Bunun nispeten iyi bir duyuru olduğunu söyleyebilirim, çok fazla eleştiri geldi ve Merkez Bankası’nın,  zam yapmaması gerektiğini düşünen birçok kişi oldu. Ancak enflasyonist baskı göz önüne alındığında bunun oldukça sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın, faiz artırımına devam edip etmeyeceği konusunda ne tür sinyaller gönderdiği ilginç. Daha fazla artış olacağını düşünmüyorum” açıklamalarında bulunuyor.

İsveç Merkez Bankası faiz artış Erik Thedéen enflasyon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ