ÜNLÜ ŞARKICI LASSE BERGHAGEN YAŞAMINI YİTİRDİ

İsveç’in tanınmış ve çok sevilen, popüler sanatçısı Lasse Berghagen bugün 78 yaşında yaşamını yitirdi. Aile, "Bugün Larsanımız uzun bir hastalıktan sonra uyanmamak üzere uykuya daldı” diyerek ölüm haberini duyurdu.

ÜNLÜ ŞARKICI LASSE BERGHAGEN YAŞAMINI YİTİRDİ
ÜNLÜ ŞARKICI LASSE BERGHAGEN YAŞAMINI YİTİRDİ Admin
Bu içerik 319 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç'in en popüler sanatçılarından biri olan şarkıcılık kariyerine 19 yaşlarında başlayan ve hızla tırmanan Lasse Berghagen bugün 78 yaşında aramızdan ayrıldı. "Oyuncak ayı Fredriksson" ve "Haziran ayında bir akşam" gibi şarkılarla ünlenen sanatçı neredeyse on yıl boyunca Skansen’deki konserlerinin (Allsång) değişmez başrol sanatçısı oldu. Bu yaz Lasse Berghagen kalp sorunlarından muzdaripti ve Västervik'teki festivale katılımını iptal etmek zorunda kaldı. Bunun yerine hastaneye kaldırıldı.

Sanatçı hastanede kalp ameliyatı geçirdi ve komplikasyonlardan rahatsızdı. Perşembe günü saat on birde 78 yaşında vefat etti. Ailesi, “Larsan'ımız (Lars Berghagen), bugün uzun bir hastalıktan sonra uykuya daldı. Daha önce de söylediğimiz gibi, Eylül ayında vücudun asla iyileşmediği bir kalp kapak operasyonu geçirdi ”diyerek ölüm haberini duyurdu.

Program yöneticisi Kristin Kaspersen Instagram'da yazıyor: “En iyi en iyi lasse! Artık başa çıkamazdın ama savaştın! Bana her zaman sevgi ve bakım gösterdiğiniz için teşekkür ederim. " Lasse Berghagen, 60'lı yıllarda Kristin Kaspersen'in annesi Barbro "Lill-Babs" Svensson ile evlendi. “Kahkaha ve otobüs için ve yıllar boyunca sms ile tüm ince kısa mesajlarınız için teşekkür ederiz. Şimdi sen, sen de sen gibi, gökyüzümüzü diğer yıldızlarla parlatın. Annemle şarkı söyleyin ve müzisyenleriniz ve meslektaşlarınızla sıkıştığınızda bir viski alın.” Kristin, Renée Nyberg ile 8 Ekim günü, TV4’de ”Nasıl Yaşam - What Life!” adlı programda Lasse Berghagen'i selamladılar.

                                             2004 yılında Kral Carl XVI Gustav'dan aldığı madalya

Lasse Berghagen 50 yıllık müzik yaşamında çeşitli ödüllerinde sahibi oldu. 1975 yılındaki Melodi Festivali’nde ”Jennie Jennie” adlı şarkısıyla birincilik kazandı.

Lasse Berghagen şarkıcı öldü şarkıcı Lasse Berghagen
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ