DANİMARKA VE GÜNEY İSVEÇ’TE FIRTINA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Danimarka ve İsveç’in güneyinde büyük ölçüde etkili olan fırtına Babet nedeniyle tren trafiği durduruldu ve havaalanlarından uçuşlar iptal edildi. Acil servislere göre aynı zamanda yollara düşen ağaçlarla ilgili yüzlerce alarm geldi. TT haber ajansına konuşan güney'deki kurtarma servisinden Mattias Sköld, yollardaki arabaların üzerine büyük ağaçların düştüğünü söylüyor.

DANİMARKA VE GÜNEY İSVEÇ’TE FIRTINA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR
DANİMARKA VE GÜNEY İSVEÇ’TE FIRTINA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR Admin
Bu içerik 318 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Babet fırtınası Cuma ve Cumartesi gecesi Güney İsveç'i vurdu. Meteoroloji’ye göre, kuvvetli rüzgar nedeniyle su seviyesi yükseldi ve yaygın su baskınları için Sibbarp'tan Sandhammaren'e kadar turuncu bir uyarı yayınladı. Cumartesi akşamına kadar Skåne'nin güney kıyısı ve Östergötland kıyıları için sarı uyarı veriliyor. Skåne için de doğudan saniyede 25-30 metre hızla esen kuvvetli rüzgarlar konusunda uyarıda bulunuldu. Rüzgarın cumartesi sabah saatlerinde azalması bekleniyor.

Demiryolu ulaşımından yapılan açıklamada cuma öğleden sonra saat 15:00'ten itibaren Skåne'deki çeşitli güzergahlarda tren trafiği önümüzdeki 24 saat boyunca durduruldu ve Småland'da da belirli güzergahlar etkilendi. Kopenhag'daki Kastrup'tan birçok kalkış ve inişler iptal edildi.

Aynı zamanda fırtına karayollarında da etkili oluyor. En çok etkilenenler Skåne'nin güney ve orta kısımlarıdır. Güney Bölgesi Kurtarma Servisi'nin amiri Evelina Svensson, gece yarısından bu yana yol üzerindeki ağaçlarla ilgili 200 alarm alan İsveç Ulaştırma İdaresi ile az önce konuştuğunu söylüyor.

TT'nin raporuna göre, acil servislere gönderilen alarmların birçoğu, arabaların üzerine düşen ağaçlarla ya da devrilen ağaçlara çarpan arabalarla ilgiliydi. Sydsvenskan, Bjärred'de içinde bir aile bulunan bir arabanın üzerine büyük bir ağacın düştüğünü ve ailenin zarar görmeden kurtulduğunu bildirdi. Kurtarma ekibinden Mattias Sköld, “Yollarda arabaların üzerine düşen büyük ağaçlarımız ve üzerinde ağaç bulunan binalarımız var. Ne tür bir maddi hasar olduğunu sabah göreceğiz diyor. Fırtınaya ilişkin insan kaybı ve yaralanma bildirilmedi.

İsveç Radyosu P4 Halland, Halmstad'ın merkezinde bir yüzme salonunun yaklaşık yüz metrekarelik bakır çatısının koptuğunu bildirdi.

Danimarka Güney İsveç Fırtına Babet yaşam olumsuz etkilenme hava yolları Demiryolları Kara yolları
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ