ANDERS THORNBERG HALLAND VALİSİ OLDU

Emniyet Genel Müdürü Anders Thornberg görevinden istifa etmişti. Hükümet, bu istifanın kendi isteği olarak yorumladı. Fakat, bu istifasıyla arka planında bazı olayların varlığı gözardı ediliyor. Ancak, İsveç Demokratları farklı bir tablo çiziyor ve halefinin seçiminden "çok memnun" olduklarını söylüyor. İsveç Demokratlarının polis meseleleri sözcüsü Katja Nyberg, ”Tidö partilerinin bu konuda hemfikir olmasından mutluyum” diyor.

ANDERS THORNBERG HALLAND VALİSİ OLDU
ANDERS THORNBERG HALLAND VALİSİ OLDU Admin
Bu içerik 630 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Anders Thornberg geçen baharda hükümete, Emniyet Genel Müdürü olarak görev süresi gelecek yılın başında sona erdiğinde görevini uzatmak istemediğini zaten duyurmuştu. Hükümet kaynakları tarafından bu durum yeni açıklanıyor. Hükümet, sonbahar ayları boyunca, ağır göreve bir halef bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Cuma günü Thornberg'in yeni bir göreve başlayacağı ve 1 Aralık'tan itibaren Halland valisi olacağı haberi basına yansıdı.

Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, yeni kişiyi tanıtmak üzere Cuma günü saat 13.00'te bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Expressen'in görüştüğü hükümet kaynakları, Thornberg'in istifa etmesi taleplerine rağmen, ayrılma kararının Thornberg'e ait olduğunu ve dramayı önemsiz gösterdiğini belirtti. Ancak İsveç Demokratları farklı bir tablo çiziyor ve Expressen'in ortaya çıkardığı gibi, polis skandalından sonra polis liderliğinin yeni bir liderliğin gerekli olduğunu ortaya çıkaracak kadar zarar gördüğüne dikkat çekiyor. Özellikle polisin karşı karşıya olduğu söylenen ve yeni bir yönetim gerektiren "büyük değişim çalışması" göz önüne alındığında bunun daha iyi anlaşılacağı düşünülüyor.

Aynı zamanda İsveç Demokratları (SD), hem süreçten hem de sonuçtan "çok memnun" olduklarını belirterek, Thornberg'in yerine gelecek olanla ilgili karara en üst düzeyde dahil olduklarını belirtiyor.

SD’nin polis işleri sözcüsü Katja Nyberg, “Yeni Emniyet Genel Müdürü Tidö anlaşması ve SD'nin bu çalışmada nasıl bir role sahip olacağı konusunda net görüşmeler yapıldı. Böylece bizim girdilerimize ve başarmak istediklerimize duyarlı bir Emniyet Genel Müdürü olduğundan emin olduk. İsmini önceden açıklamak istemiyoruz” diyor.

Anders Thornberg istifa Emniyet Genel Müdürü Halland Valisi İsveç Demokratları
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ