İSVEÇ POSTASI
Çarşamba gecesi 03.00^ten bu yana Stockholm'un güney semtlerinden Årsta'da polis operasyonu yapılıyor. Basına yansıyan bilgiye göre, ciddi bir şiddet suçundan şüpheleniliyor. Stockholm polis bölgesinin basın sözcüsü Ola Österling, “Belli bir saatten beri buradayız ve soruşturma tedbirleri alıyoruz. Şu anda daha fazlasını söyleyemem” diyor.
Bölgede yaşayan bir kişi basına sabah saat 03'te tek başına uyandığını söyledi. Sonra 4-5 şok gibi büyük bir darbe ve kısa duraklamalar duyduğunu belirterek; "Bu da ne böyle? diye düşündüm. 7-8 dakika da düşündüm. Sonra kalktım ve ambulansı, polis arabalarını ve sarı giyinmiş insanları gördüm” yorumunu yapıyor.
Aynı saatlerde başka bir apartman sakini de gürültüden uyandığını söyleyerek: “Birisi kapıyı çok ısrarla çalıyormuş gibi geliyordu. Daha sonra iki polis otobüsü ve bir ambulans geldi. Artık işe gittiğimde kapının önünde bir polis arabası duruyordu” diyor.
Polisin bir ihbar üzerine baskın yaptığı apartman dairesinde öldürülmüş bir kadın cesedi buldu. Aftonbladet gazetesinin edindiği bilgiye göre, birkaç saat sonra Stockholm'un kuzeyinde bir adam polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra cinayet şüphesiyle tutuklandı. Polise göre erkek ve kadının birbirleriyle ilişkisi var.