İSVEÇ POSTASI
İsveç Demokratları (SD) destekli koalisyon İsveç Hükümeti ”üst arama” bölgeleri oluşturmayı planlıyor.
Bu yönde alınacak karar ırkçı parti olarak bilinen İsveç Demokratları’nın baskısıyla gündeme geliyor. SD, İsveç'te, Danimarka'yı örnek alarak, polisin belirli alanlarda suç şüphesi olmadan kişilerin vücutlarını arayabileceği ve araçlarda arama yapabileceği üst arama bölgeleri oluşturmayı planlıyor.
Bu yönde hazırlanacak yasanın 28 Mart'ta hazır olması bekleniyor. Sivil Haklar Savunucuları ve Ayrımcılık Ombudsmanı öneriyi eleştiriyor ve bunun mahremiyet ihlallerine ve etnik profil oluşturmaya yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
Kıyafet tarzı üst araması için bir neden olabilir: Liberal parti sözcüsü Martin Melin, "Gucci replika şapkaları takan herkes çete suçlusu değildir, ancak birçok çete suçlusu Gucci replika şapkaları takıyor" diyor.