İSVEÇ POSTASI
Göteborg'un Batı Frölunda semtinde çarşamba gecesi saat 02.30 dolaylarında birkaç dakika arayla iki patlama meydana geldi. Göteborg Posten (GP), geçen yıl silahlı saldırıya karışan kişilerin adreslerinin yazılı olduğunu yazıyor. Patlamadan ardından uyanan ailerler kaygıyla korku arası durumlar yaşıyorlar. Apartman sakini Rickard Lindquist, “kızımla oturma odasında buluştum, ‘baba pencerem kırık’ dedi” diyor.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekibi, iki merdiven boşluğunun etrafındaki alan kordon altına alındı ve kamu tehlikesinin büyük ölçüde ortadan kaldırılması ve Yanıcı ve Patlayıcı Maddeler Kanununun ağır ihlaline ilişkin bir ön soruşturma başlatıldı. Olay yerine Ulusal Bomba Ekibi ve teknisyenler çağrıldı. Polise göre bir kişide küçük kesiklerden oluşan yaralanma yaşandı. Her iki merdiven boşluğundaki giriş kapılarında büyük hasar var. Hasar kimsenin tahliye edilmesini gerektirecek kadar büyük olmadığı belirtildi.
Apartmanların birinde yaşayan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir kişi, yaşananlardan sonra büyük endişe duyduğunu ifade etti. Zemin katta yaşayanlar için çok korkunç bir duygu ve daha da kötüsü, pencerelerinin hasar görmüş olması. Apartman sakini kapıdaki patlamayla uyandığını, birkaç dakika sonra da yakındaki evden patlama sesini duyduğunu söyleyerek, “Rahatlamak zorlaştı, uyumak zorlaştı” yorumunu yapıyor.
STOCKHOLM’DAKİ PATLAMA
Stockholm’un güney semti Farsta’da saat 21.34 dolaylarında bir patlama oldu. Olay yerine ulaşan polis ekibi patlama sırasında yaralanan olmadığını ve giriş kapısında hasar oluştuğunu söylüyor.
Polis internet sayfasında kamusal alanda meydana gelen tehlikeli tahribatla ilgili ön soruşturma başlattığı yazarken, merdiven boşluğunun büyük hasar gördüğünü ve diğer şeylerin yanı sıra birçok kapının da göçtüğünü belirtiyor. Patlam sonucunda dairelerin iç kısmında da hasar var. Polis ve itfaiye, herhangi bir çökme risk nedeniyle konutta oturanların boşaltılması konusunda işbirliği yapıyor. Ayrıca çökme riski nedeniyle gece boyunca teknik inceleme yapılamayacağı ifade ediliyor.