VOLVO GÖTEBORG’DA 250 KİŞİ İŞTEN ÇIKARIYOR

Volvo Göteborg Tuve'de bulunan Volvo kamyonları fabrikasından 250 kişiyi işten çıkarıyor. Yılbaşından bu yana her geçen gün İsveç’te artan bir işsizlik sorunu var. Pek çok işyeri kadrolu değil, geçici işçiyi işe alıyor.

VOLVO GÖTEBORG’DA 250 KİŞİ İŞTEN ÇIKARIYOR
VOLVO GÖTEBORG’DA 250 KİŞİ İŞTEN ÇIKARIYOR Admin
Bu içerik 302 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Yetkililerin Göteborg Posten (GP) gazetesine verdikleri bilgilere göre işten çıkartılan kişiler ya geçici olarak işe alınmışlar ya da sınırlı bir süre için işe alınanlar oluşturmaktadır. Yetkililer bunun nedeninin bahar aylarında üretimin yavaşlamasına bağlıyorlar.

Bu nedenle, bu işçilerin sözleşmeler feshediliyor. AB Volvo'nun basın müdürü Claes Eliasson, GP'ye yaptığı açıklamada, "Bu aynı zamanda uzatılmayan bir dizi sabit vadeli sözleşmeyi de içeriyor" diye yazıyor. Fabrikada toplam 2.800 kişi çalışıyor.

Volvo daha öncede ocak ayı içerisinde 200 geçici çalışanını işten çıkarmıştı. Claes Eliasson, GP'ye talebin pandemi sırasında arttığını ancak artık değiştiğini söyledi. Aynı zamanda Eliasson, "2024 tahmini, zirve yıllara kıyasla normalleşmiş bir pazara işaret ediyor ve bu nedenle talep ve üretim arasında yeni bir denge bulmamız gerekiyor" ifadelerini kullanıyor.

İsveç Göteborg Tuve Volvo İşten çıkarma Volvo kamyonları fabrikası
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ