GUBBÄNGEN’DE FAŞİZM PROTESTO EDİLDİ

Cumartesi Günü Stockholm’un güney bölgesindeki Gubbängen semtinde çarşamba günü Sol Parti ile Çevre Partisi/ Yeşiller’in “Yeni Faşizm” adlı toplantısı sırasında yüzü maskeli kişiler salona sis bombası attı. Bu olayı protesto için Gubbängen’de 2-3 bin kişi toplandı. Mitinge Sol Parti Başkanı Nooshi Dadgoster, Sosyal Demokrat İşçi Partisi Başkanı Magdalene Andersson, Çevre Partisi adına Amanda Lind katılarak birer konuşma yaptılar.

GUBBÄNGEN’DE FAŞİZM PROTESTO EDİLDİ
GUBBÄNGEN’DE FAŞİZM PROTESTO EDİLDİ Admin
Bu içerik 246 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Cumartesi günü düzenlenen anti-faşist protesto mitingine gelen binlerce kişi faşizmi protesto etti. Protesto mitingi saat 12'de başladı. Miting alanında çok sayıda polis vardı.

Protesto, çarşamba günü Moment tiyatrosunda ortaya çıkan faşizmle ilgili bir toplantıya düzenlenen saldırı nedeniyle çok sayıda maskeli kişinin katılımcılara saldırması üzerine gerçekleşti. Sol Parti ve Expo'ya göre toplantı esnasında sırasında sis bombasıyla saldıranlar Nazilerdi.

Gubbängen'deki konuşmacılar arasında parti liderleri Nooshi Dadgostar, Magdalena Andersson ve parlamento üyesi Amanda Lind vardı. Amanda Lind, "Bu bir terör eylemiydi ve bunu asla kabul edemeyiz" dedi. Dadgostar, Başbakan'ın siyasi şiddet konusunda bir parti liderlik konferansı düzenlemesi yönündeki talebini yineledi. Andersson, artık işin demokrasiyi savunmak olduğunu belirterek şu uyarıda bulundu: “Aşırı sağcılığın ortaya çıktığı her yerde siyasi şiddet her zaman teğet yönündedir” dedi.

Olay, Çarşamba günkü oldu, Polis, bir başkası için tehlike yaratma, kamu düzenini bozma, iki kez saldırı ve Yanıcı ve Patlayıcı Maddeler Yasası'nın ihlali olarak değerlendirildi. Olay, Stockholm polisinin demokrasiyi tehdit eden suçlarla mücadele grubu tarafından soruşturuluyor.

Stockholm Gubbängen anti-faşist protesto Miting Nazi Yeni Faşizm
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ