AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMİNDE KİMİ PARTİLER BARAJIN ALTINDA KALABİLİR

İsveç televizyonu (SVT)’nun seçmen barometresi, Avrupa parlementosu seçimleri için seçmenin nabzını yokladı. 25 – 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete göre birçok partinin Avrupa Parlamentosu'ndan düşme riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Liberaller (L) barajın altında ve Hıristiyan Demokratlar (KD) ve Merkez Partisi (C) tam sınırda bulunuyor.

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMİNDE KİMİ PARTİLER BARAJIN ALTINDA KALABİLİR
AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMİNDE KİMİ PARTİLER BARAJIN ALTINDA KALABİLİR Admin
Bu içerik 219 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Avrupa Parlamento seçimleri için halk  9 Haziran'da sandığa gidecek. AB seçimleri öncesinde Liberaller, Hıristiyan Demokratlar ve Merkez Parti açısından zorlu bir seçim kampanyası olacağa benziyor.

İsveç Televizyonu (SVT) haberlerin Verian şirketi tarafından gerçekleştirilen seçmen barometresine göre Liberaller, desteğin yalnızca yüzde 3,7'sini alıyor ve bu nedenle yüzde 4 sınırının altında kalıyor.İsveç'in en AB'li partisi olarak görünmek isteyen parti için ağır bir darbe olacağa benziyor. Baraj sınırda iki parti yer alıyor. Hıristiyan Demokratlar yüzde 4,2  ve Merkez Partisi 4,5 ile bariyerin hemen üzerinde yer alıyorlar.

Ancak Verian'ın kamuoyu sorumlusu Per Söderpalm, seçim gününe kadar hâlâ çok şey olabileceğini vurguluyor.

Söderpalm, “AB seçimlerinde seçmenlerdeki hareketlilik genellikle yüksektir, eğer birisi bir tartışmada başarılı olursa, bu bir partiyi ayağa kaldırabilir” değerlendirmesini SVT'ye yapıyor.

İsveç Meclisi dışındaki partilere verilen destek yüzde 4,2'ye ulaşıyor. Seçmen barometresine göre en büyük destek yüzde 1,5 olarak tahmin edilen yeni kurulan Halk Listesi partisi geliyor.

SVT'NİN SEÇMEN BAROMETRESİ

Sol Parti (V): yüzde 8,8 - Sosyal Demokratlar (SAP): yüzde 29,7 - Çevre Partisi (MP): yüzde 9,5 - Merkez Partisi (C): yüzde 4,5 - Liberaller (L): yüzde 3,7 - Hıristiyan Demokratlar (KD): yüzde 4,2 – Ilımlı Parti (M): yüzde 18,3 – İsveç Demokratları (SD): yüzde 17,2 – Diğerleri yüzde 4,2

Anket 1 900 kişiyi kapsıyor.

İsveç Avrupa Birliği seçim SVT anket Verian şirketi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ