KRİSTERSSON: MEDİN’İ GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ

Türkiye’de 19 Martta başlayan olayları takip etmek için Türkiye’ye gelen gazeteci Joakim Medin havaalaında cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklandı. Silivri cezaevine kondu. Yargılaması sürüyor. İsveç Hükümeti, Türkiye'de hapiste olan İsveçli gazeteci Joakim Medin'i geri getirmesi için baskı yapıyor. Başbakan Ulf Kristersson, ”Ancak bunun zor olduğunu söyleyebilirim” diyor.

KRİSTERSSON: MEDİN’İ GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ
KRİSTERSSON: MEDİN’İ GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ Admin
Bu içerik 352 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye’de hapiste olan gazeteci Joakim Medin’in İsveç getirilmesi için yoğun çaba harcadığını dile getiriyor. Kristersson, "Attığımız her adımı anlatmanın kendi davasına fayda sağlayacağını düşünmüyorum ama Türkiye ile çeşitli yollarla yoğun temaslar var" diyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kristersson’un mesajı çok açık ve net: “Onu eve getirmek istiyoruz. Türkiye'nin kararlarını ancak Türkiye alabilir ama biz gazetecilik özgürlüğünün ve bu çalışmanın öneminin arkasındayız” değerlendirmesini yapıyor.

TT’ye yaptığı konuşmada Hükümetin "işleri daha da zorlaştırmamak" ya da "daha da kötüleştirmemek" konusunda dikkatli davrandığını söylüyor.  Kristersson, “Dışişleri Bakanlığı’nın çok yakın temasları var. Umarım başarırız ama bunlar zor şeyler. Sanırım herkes bunu anlamıştır. Joakim Medin, ülke hükümetine karşı devam eden büyük protestoları haberleştirmek için gittiği İstanbul havalimanında Mart ayı sonunda gözaltına alındı” ifadelerini kullanıyor.

Savunma avukatının ifadesine göre, Medin’in hakaretten en fazla 12 yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Ulf Kristersson İsveç Hükümeti Joakim Medin Hapis Gazetecilik Cumhurbaşkanına hakaret Recep Tayyip Erdoğan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ