İSVEÇ’İN TARİHSEL RUSYA KORKUSU DEPREŞTİ

İsveç Meclisi’ndeki tüm siyasi partiler İsveç savunmasının köklü bir biçimde gözden geçirilerek güçlendirilmesini destekliyor. Bunun için toplamda 300 milyar kron daha yatırım yapılacak. Maliye Bakanı Elisabeth Svantesson, "Çocuklarımızın ve torunlarımızın Rusça öğrenmek zorunda kalmamasını sağlamakla ilgili" diyor. Bu da İsveç’in tarihsel Rus korkusunun sürdüğünü gösteriyor.

İSVEÇ’İN TARİHSEL RUSYA KORKUSU DEPREŞTİ
İSVEÇ’İN TARİHSEL RUSYA KORKUSU DEPREŞTİ Admin
Bu içerik 325 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Parlamentosundaki tüm partiler savunma harcamalarında önemli bir artış konusunda hemfikir oldular. Perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundular. Savunma Bakanı Pål Jonson, ”İsveç çok ciddi bir güvenlik durumu içinde. Bu nedenle, bugün çok güçlü yatırımlar konusunda geniş ve uzun vadeli bir siyasi anlaşma sunabilmemiz İsveç için çok iyi” diyor.

Sosyal Demokrat milletvekili Mikael Damberg, "İsveç için zafer" anlaşması olarak yorumluyarak, Ayrıca, Rusya'ya gönderilen önemli bir güvenlik politikası sinyali olduğunu söylüyor. diyor Maliye Bakanı Elisabeth Svantesson, “Ortak savunma anlaşmasına göre, askeri ve sivil savunmaya toplam 300 milyar kron yatırım yapılacak. Para borç alınacak. Bu, ulusal borcu artıracak. İsveç için çok mutluyum. Meclisteki tüm partilerin anlaşması muazzam bir güç. İsveç'in iyi bir ekonomisi var, borcu az ve şimdi bunu finanse etmek için biraz daha borçlanıyoruz. Bunu ödeyebiliriz” değerlendirmesini yapıyor.

Aftonbladet gazetsininden bir gazeteci, “"Borçlu olan özgür değildir" diyen eski bir başbakanımız vardı. Siz bunu nasıl görüyorsunuz?” yönündeki soruya bakan, “Katılıyorum. Bu sadece borcumuzu yüzde üç oranında artıracağımız anlamına gelecek” diyor.

                                                               Maliye Bakanı Elisabeth Svantesson

Maliye bakanı ve ulusal borcun şu anda çok düşük olduğunu belirterek, “Bu zamanlar, işler ciddileştiğinde, çocuklarımızın ve torunlarımızın Rusça öğrenmeye zorlanmasını istemiyorum, gücümüzü kullanıp savunma yeteneklerimizi geliştirmemiz gereken zamanlar içindir” diyor.

Maliye Bakanının açıklamalarına göre, Gayri Safi Milli Harcamaların  %3,5'i askeri savunmaya, %1,5'i ise sivil savunmaya harcanacak. Bu, NATO'nun önümüzdeki hafta karar vermesi beklenen taleplerle uyumlu olarak görülüyor. Ancak yeniden silahlanmanın finansmanı müzakerelerde bir çıkmaza yol açtı. Muhalefet bunun yerine bir acil durum vergisi getirmek istedi.

#İsveç #İsveç Siyasi Partileri #Ulusal Savunma #İsveç Ordusu #Güçlendirmek #Rusya #İsveç'in Rus Korkusu #Maliye Bakanı #Elisabeth Svantesson
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ