İSVEÇ POSTASI
Merkez Partisi (Center Partiet) lideri Anna-Karin Hatt, Ekim ayında aniden istifa ettiğini duyurdu. Bugün sabah saatlerinde parti Seçim Kurulu bir basın toplantısında düzenledi. Basın toplantısında partinin yeni başkan olarak Elisabeth Thand Ringqvist’i aday gösterdikleri açıklandı
Merkez Partisi 2022 genel seçimlerinden sonra düşenoyları nedeniyle Annie Lööf başkanlıktan istifa etmiş ve 2023 yılı Şubat ayındaki olağanüstü kongrede Muharrem Demirok başkan seçilmişti. Muharrem Demirok’un başkanlığı bırakması üzerine 3 Mayıs 2025’teki kongrede Anna Karin Hatt başkan seçilmişti.
Anna Karin Hatt Merkez Partisi’nin oy kaybını önleyemeyince ve ayrıca birtakım spekülasyonların basında yer alması üzerine aniden istifa kararı aldı. Bunun üzerine parti Seçim Kurulu, daha öncede adaylar arasında adı geçen Elisabeth Thand Ringqvist üzerine odaklandı. Ringqvist’in başkan adaylığını kabul ettiğini duyurdu. Kurul Başkanı Anders Åkesson, Merkez Partisi'ne liderlik etmenin getirdiği sorumluluğu üstlenmeye istekli ve istekli olduğunu söyledi.
53 yaşındaki Elisabeth Thand Ringqvist, şu anda mecliste partisi'nin grup lideri ve partinin ekonomi politikası sözcüsü görevini yürütüyor.
Ringqvist, ”Birçok insanın İsveç'i daha iyi bir ülke haline getirmek isteyen liberal bir yeşil hareket özlemi çektiğini biliyorum ve duyuyorum. Haklı olduğumuzda eleştireceğiz, ancak her şeyden önce İsveç'in olumsuz tasvirine alternatif arayan herkes için birleştirici bir hareket olacağız,” diyor.
Merkez Partisi’de iki yıl içerisinde üçüncü bir başkan değişikliğinin 2026 Eylül seçimlerinde partiye neler getiriü ya da götüreceğini bu süre içerisinde göreceğiz.
