İSVEÇ POSTASI
Mahkemede salonunda 26 yaşındaki kişi, öldürme niyetinde olmadığını ve bu nedenle cinayeti reddettiğini iddia etti, ancak bölge mahkemesi onun cinayetten suçlu olduğuna karar verdi.
Kişi, 20 Eylül sabahı SOS'a intihar düşünceleri olduğunu bildirerek, Nordanstig Belediyesine bağlı Harmånger'deki evine ambülans gönderilmesini istedi.
Duruşma sırasında kişi, yardım istediği için aradığını, ancak neden fikrini değiştirip başkalarına zarar vermek istediğini açıklayamadığını söyledi. Sağlık görevlisi ve meslektaşı adamın kapısını çaldığında, adam elinde bıçakla hazır bekliyordu ve doğrudan saldırmaya başladı.
Katil savunmasında, ”Çok fazla anlamaya vaktim olmadı. kişi duruşma sırasında, bıçakla saldırdığımı söyledi” dedi.
Kişi sadece bir bıçak darbesi hatırladığını iddia etti, ancak soruşturmaya göre sağlık görevlisi en az üç bıçak darbesi almış ve bunlardan biri doğrudan ölümcül olmuştu. Olay sırasında orada bulunan meslektaşı, duruşma sırasında saldırı hakkında ifade verdi.
”Kapıyı açıp merhaba diyoruz. Hiçbir şey söylemiyor, ancak bir adım öne çıkıyor ve bunu yaparken elinde, sağ elinde bir bıçak da var. Bıçakla üzerimize yürüdüğünü görünce ikimiz de çığlık atmaya başlıyoruz. İkimizde merdiven boşluğundan aşağı inip avluya kaçıyoruz. Fakat, arkadaşım kısa süre sonra yere düştü ve daha sonra aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti” ifadelerini kullanıyor.
Cinayetten kısa bir süre sonra yapılan incelemede, katilin üç gün önce evinde bir ambülans hemşiresine beyzbol sopasıyla saldırdığı ortaya çıktı. Hemşire ciddi yara almadan kurtuldu ve olayı müdürüne bildirdi. Ancak ambülans hemşiresi ve meslektaşı olaydan haberdar edilmemişti.
Beyzbol saldırısının ardından kişi bir psikiyatri hastanesine kaldırıldı. Duruşma sırasında, psikiyatri hastanesindeki bir hemşire, adamın başkalarını öldürme düşüncelerinden bahsettiğini ifade etti.
Hemşire sorgusunda, "Görünmek için seri katil olmak istiyorum" dediğini anlattı.
Kısa bir süre sonra, 26 yaşındaki kişi psikiyatri hastanesinden taburcu edildi ve cinayetten bir gün önce evine dönebildi. Yaşanan cinayet olayı, tehlikeli olabilecek kişiler için sağlık hizmetlerinde çalışanlara uyarı verilmesi konusunda bir tartışmaya yol açtı.
